Vara nu sa încheiat! Pe litoral şi în Delta Dunării, evenimentele … – Telegraf

Vara nu s-a încheiat, iar pe litoral şi în Delta Dunării, evenimentele continuă să se desfăşoare şi să ofere turiştilor momente unice în vacanţa de vară.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent Constanţa (FITIC), ediţia a doua, se desfăşoară în perioada 2-9 septembrie 2017. FITIC propune un teatru al generaţiei sale, o decriptare poate nu întotdeauna plăcută sau confortabilă a realităţii imediate, a emoţiilor, experienţelor şi trăirilor celor de lângă noi şi a celor dinlăuntrul nostru.

Program complet: https://www.facebook.com/fitic.ro/posts/1953404684936446

Amare Street Fest – Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă, ediţia I, se va desfăşura în perioada 9-10 septembrie 2017 la Constanţa. Festivalul va pleca din faţa Sălii Sporturilor, sâmbătă de la ora 19.30, şi va poposi în Piaţa Ovidiu, unde vor avea loc mai multe spectacole. Duminică, programul începe la ora 16.00, în Piaţa Ovidiu.

Link eveniment: https://www.facebook.com/AMARE-1604265689625372/

Exilul lui Ovidius la Pontul Euxin - Spectacol de reconstituire istorica ce va avea loc pe plaja Modern din Constanţa, sâmbătă 9 august, ora 21.00, cu participarea extraordinară a marilor actori Maia Morgenstern şi Claudiu Bleonţ.
Link eveniment: https://www.facebook.com/events/474662016234362/

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează Festivalul Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco-Tătar, ediţia a XXIII-a, sâmbătă 9 Septembrie 2017 ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa. La eveniment vor participa ansamblurile UDTTMR şi cele aparţinând minorităţilor naţionale din judeţ (Uniunea Armenilor din Constanţa, Uniunea Democrată Turcă din România, Comunitatea Elenă "Elpis" Constanţa, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din Constanţa. Intrarea este liberă.

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/476394112716823/

Comunitatea Armână din România organizează "Zilele Culturii Armâne", ediţia a XII-a. Evenimentul va avea loc în Constanţa, în perioada 8-10 septembrie 2017 şi va include o serie de activităţi menite să promoveze limba şi cultura armânilor.
Deschiderea oficială va avea loc vineri, 8 septembrie, ora 17:00, la Muzeul de Istorie şi Arheologie, şi va fi urmată de vernisajul expoziţiei „Călător în timp şi spaţiu” şi o seară de muzică armenească pe ritmuri tradiţionale, la Teatrul Fantasio.

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/132151444064553/

În premieră în România, Federaţia Română de Hand to Hand Fighting organizează în zilele de 8 şi 9 septembrie, la Sala Sporturilor din Constanţa, Campionatul Mondial de „Hand to Hand Fighting Juniors”, la feminin şi masculin. La competiţie vor participa peste 300 de sportivi din peste 20 ţări. Intrarea este liberă.

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/374167253003006

Campionatul European de şah individual pentru copii şi juniori se desfăşoară în perioada 4-15 septembrie 2017, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa cu participarea a 1.145 şahişti din 46 de state europene, dintre care 163 de jucători din România. Evenimentul este organizat sub egida sub egida Federaţiei Europene de Şah, cu sprijinul Federaţiei Române de Şah, în colaborare cu Primăria Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa şi Asociaţia Judeţeană de Şah Constanţa.

Link eveniment: https://www.facebook.com/ecuyouth2017 , https://ecuyouth2017.ro/

Primăria Limanu vă invită la Ziua comunei Limanu, un eveniment deosebit, cu participarea multor artişti de renume, ce va avea loc pe izlazul comunal din apropierea peşterii Limanu, duminică 10 septembrie, între orele 11:00 – 18:00.

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/115812112451388

Delta Dunării vă invită să descoperiţi tradiţiile culinare şi folclorul local, în cadrul a două evenimente cu tradiţie.

Festivalul Borşului de Peşte al Deltei Dunării, ediţia a V-a, organizat de ANTREC Tulcea cu sprijinul Primăriei Sulina şi Crişan şi cofinantat de Consiliului Judeţean Tulcea, în perioada 8-10 septembrie 2017 în localitatea Crişan. În cadrul Festivalului, se organizează concursuri gastronomice pe bază de reţete tradiţionale, pregătite de către echipe de bucătari localnici, de pe întreg teritoriul deltei, ce se întrec în măestria gătitului timp de trei zile. pe parcursul a două secţiuni: "Cea mai Bună Gastronomie Deltaică" şi „Cel mai Bun Borş de Peşte”. De asemenea, se vor prezenta atât folclorul local de către etniile deltaice, cât şi frumuseţile biodiversităţii deltei.
Link eveniment: https://www.facebook.com/festivalulborsuluidepeste/

http://festivalulborsuluidepeste.ro/

Serbarea Borşului Pescăresc, ediţia a VII-a, organizată pe 10 septembrie de Primăria Comunei Jurilovca, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea și al Ministerul Turismului. Acest eveniment extrem de complex, desfăşurat în Portul Turistic local, aduce, pe lângă o serie de demonstrații culinare cu specific pescăresc, excursii cu caiacele și cu alte ambarcațiuni pescărești în portul Jurilovca, ateliere interactive pentru copii (facepainting, false tatoo, origami, ateliere de noduri pescărești), activități ale Cercetașilor Marini, expoziție de fotografie, standuri de produse artizanale și preparate locale, dar și o expoziție de grafică, pictură și fotografie.

Festivalul se încheie cu o serie de spectacole inedite: urcă pe scenă Georgiana Chiriță, Radu Captari, Vali Boghean & Band, dar și Zdob și Zdub.

Link eveniment: https://www.facebook.com/SBPJurilovca/

INFORMAŢII UTILE:

Pentru a veni în sprijinul călătorilor, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa introduce, începând cu data de 01 septembrie 2017, trei bilete noi:
1. Biletul „60 de minute – toate liniile” - 2 lei - este valabil 60 de minute din momentul validării în autobuz.

2. Biletul „24 ore – toate liniile” - 5 lei - este valabil 24 ore din momentul validării în autobuz.

3. Biletul „7 zile – toate liniile” - 30 lei - este valabil 7 zile din momentul validării în autobuz. Biletele sunt valabile 7 (şapte) zile calendaristice consecutive (ex. 01.09.2017 până la 07.09.2017 inclusiv).

Autobuzele etajate 40 Mamaia şi 100 Mamaia vor circula în continuare în intervalul orar 05:15 – 21:00, pe traseele:

Linia 40 Mamaia: Gara CFR – Centru – Capitol – Universitatea Ovidius – Delfinariu – Pescărie – Hotel Perla Mamaia – Aqua Magic Mamaia – Cazino Mamaia – Hotel Iaki Mamaia – Hotel Caraiman Mamaia;

Linia 100 Mamaia: Gara CFR – ICIL – Casa de Cultură – Trocadero – Dacia – City Park Mall – Satul de Vacanţă – Hotel Perla Mamaia – Aqua Magic Mamaia – Cazino Mamaia – Hotel Iaki Mamaia – Hotel Caraiman.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source