Un bulgar a câștigat etapa a 4-a din campionatul de drift al României – Telegraf

Pe un circuit amenajat în parcarea exterioară a mall-ului VIVO! din Constanța s-a desfășurat în weekend etapa a patra din Campionatul Național de drift, la care au participat 35 de piloți, din România și din Bulgaria. Competiția a fost organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv și de Clubul Sportiv Romanian Drift Community, în parteneriat cu Asociația Litoral - Delta Dunării. Pe lângă concursul propriu-zis, care s-a încheiat duminică seară, miile de spectatori care au înfruntat canicula au avut ocazia, în urma unor concursuri interactive, să ia parte la Drift Experience, o tură de circuit în dreapta pilotului. Printre surprizele pregătite publicului de organizatori s-a numărat și o avanpremieră a Zilei Marinei, în cadrul parteneriatului cu Forțele Navale Române. Zece marinari s-au antrenat pentru proba de tras cu funia în parcarea de la VIVO! Constanța, reușind să țină în frâu unul dintre bolizii participanți la CN de drift, care accelera de mama focului! Ineditul duel „mușchi contra motor” a fost câștigat de marinari.

La clasa Pro, unde au participat 25 de piloți (dintre care patru bulgari), cel mai bun s-a dovedit bulgarul Pavlin Penev, însă locul secund ocupat de Traian Bușe a avut darul de a relansa lupta pentru titlu, cu numai o etapă înainte de finalul ediției 2017 a Campionatului Național. Pe locul 3 s-a clasat Iulian Jumuga, care a repetat performanța reușită anul trecut la Constanța. În calificări, cel mai rapid a fost liderul clasamentului general, Călin Ciortan, urmat de Sorin Ene, Pavlin Penev și Radu Moise.

La clasa SemiPro (zece piloți, dintre care trei bulgari) s-a impus Andrei Furtea, care a obținut la Constanța primul succes din carieră. Podiumul a fost completat de bulgarul Georgi Kazakov, liderul ierarhiei generale, și de Alin Botiș. În calificări, cele mai bune punctaje le-au realizat Ivan Bojkov, Laurențiu Burlacu și Zlatko Georgiev.

Ultima etapă din campionatul de drift al României este programată în weekend-ul 23-24 august, la București.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source