Tulcea: Site-ul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ITI-Delta … – AGERPRES

Pagina de internet a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru instrumentul financiar Investiții Teritorial Integrate-Delta Dunării (ITI-DD), singura entitate juridică din România care administrează peste 1 miliard de euro din fonduri europene, a fost atacată miercuri de hackeri, însă a redevenit utilizabilă joi.

'A fost pentru prima oară când am primit și un mesaj de la cei care ne-au atacat pagina, iar mesajul făcea referire la ISIS. Mi-e greu să cred însă că atacul ar fi fost instrumentat de această organizație. Vom depune plângere la Poliție, dacă site-ul asociației va mai fi atacat', a declarat, pentru AGERPRES, președintele ADI ITI-DD, Ilie Petre.

Atacul înregistrat miercuri pe pagina de Internet a asociației nu a fost primul din acest an. 'De la începutul acestui an, am mai avut probleme cu site-ul de vreo patru sau cinci ori, dar nu ne-am gândit vreodată că ar fi fost vorba de hackeri', a mai spus președintele Petre.

Site-ul ADI ITI-DD, www.itideltadunarii.com, este doar un instrument de informare pentru persoanele fizice și juridice din Rezervația Biosferei Delta Dunării care, în acest exercițiu financiar, pot accesa 1,1 miliarde de euro pentru dezvoltarea comunităților.

Până la sfârșitul lunii trecute, ADI ITI-DD a emis avize de conformitate cu Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Rezervației Biosferei Delta Dunării pentru 769 de proiecte, în valoare totală estimată de peste 400 de milioane de euro, inițiatorii acestora putând avea astfel acces la fondurile europene.

ADI ITI-Delta Dunării, entitate cu personalitate juridică din care fac parte atât autorități publice, cât și asociații neguvernamentale, are drept obiectiv punerea în aplicare a Strategiei de dezvoltare integrată a Rezervației Biosferei Delta Dunării aprobată de Guvernul României în luna august a anului trecut și acordă consultanță persoanelor fizice și juridice care doresc să acceseze suma de peste 1 miliard de euro.

ITI-DD este singurul instrument financiar din România care, în actuala perioadă de programare, oferă fonduri europene unor comunități situate în același perimetru doar pe baza unor proiecte care corespund cerințelor din strategia aprobată de Guvernul României. În funcție de succesul acestuia, autoritățile române vor decide dacă va fi replicat în alte zone din România în următorul exercițiu financiar.

AGERPRES / (AS — autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frățilă, editor online: Simona Aruștei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source