Tulcea: Produse tradiționale noi identificate de Direcția … – AGERPRES

Direcția Județeană pentru Agricultură (DJA) din Tulcea a identificat nouă produse tradiționale care pot fi atestate, două dintre ele, mierea din izmă de baltă și carnea de vită, provenind din Delta Dunării.

"Am identificat nouă produse noi. Cu pași mărunți, încercăm să găsim cea mai bună soluție pentru atestarea acestor produse. Printre ele se află cașcavalul dobrogean, din comuna Stejaru, pastrama de oaie, din aceeași comună, mierea de izmă de baltă, un produs din Deltă unic în România, pastrama din carne de vită și carnea roșie de Deltă cu calități deosebite", a declarat marți, pentru AGERPRES, directorul DJA, Maria Mahu, în timpul unui târg organizat cu prilejul Zilei naționale a produselor agroalimentare românești.

Carnea roșie de Deltă, potrivit sursei, constituie un produs comparabil cu carnea de vită din Argentina, în condițiile în care bovinele sunt în crescute în Deltă în stare de libertate.

"Carnea roșie de vită are niște calități deosebite, este mai bună decât carnea de Argentina, cea mai scumpă carne. Calitățile deosebite ale cărnii de vită din Deltă se datorează modului în care cresc animalele în zonă, în stare de libertate, faptului că animalele nu sunt stresate, dar și calității hranei", a menționat Maria Mahu.

Noile produse se află în atenția DJA, iar reprezentanții acestei instituții a statului urmează să-i identifice pe agenții economici care ar putea fi dispuși să investească în atestarea viitoarelor produse.

Cinci societăți comerciale care dețin produse tradiționale, produse realizate pe baza unor rețete consacrate sau care vor să ateste asemenea produse participă marți, pe faleza orașului Tulcea, la un târg organizat de DJA cu prilejul Zilei naționale a produselor agroalimentare românești.

Județul Tulcea are, în momentul de față, atestate 14 produse tradiționale și două produse care sunt realizate pe baza rețetelor consacrate.

Potrivit DJA, un agent economic a început anul acesta demersurile pentru atestarea unui nou produs tradițional, plăcinta dobrogeană, iar un altul a început procedurile pentru obținerea unui certificat Indicație Geografică Protejată (IGP) pentru un produs care are deja atestat de produs tradițional, salata de icre de știucă.

De asemenea, pentru un alt produs din pește, scrumbia de Dunăre afumată, un agent economic urmează să obțină certificarea IGP în următoarea perioadă.

AGERPRES / (A, AS — autor: Luisiana Bîgea, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source