Top 5 locații din România cu care merită să te lauzi străinilor – Curierul National

Pe lângă faptul că este o țară minunată, România este și o impresionantă ofertă turistică pentru străini. Litoralul, orășelele cu aer medieval, patrimoniul cultural extrem de generos, traseele montane deosebite, bucătăria desăvârșită și oamenii primitori sunt doar câteva dintre elementele care îi determină pe turiști să fie atrași de această țară atât iarna, cât și vara. Nici nu e de mirare faptul că numărul turiștilor străini care vizitează România crește considerabil de la an la an. Astăzi îți vom prezenta câteva dintre obiectivele turistice care se află în topul preferințelor vizitatorilor străini. 

Bisericile din Transilvania

Turiștii străini sunt foarte atrași de regiunea Transilvania. Nu e de mirare, întrucât anume această zonă s-a bucurat de o promovare intensă peste hotare. Orașele medievale sunt o adevărată momeală pentru vizitatori, iar principalele atracții ale regiunii rămân a fi bisericile fortificate. Acestea figurează și pe lista patrimoniului cultural UNESCO. 

Delta Dunării

Considerat cel mai nou teritoriu din Europa, Delta Dunării este o adevărată minune a naturii. Vizitatorii zonei vor rămâne fascinați de locurile sălbatice, de fauna diversă, de bucatele din pește, dar și de peisajele parcă rupte din poveste. Anume din Delta Dunării poate fi admirată frumusețea naturii în toată măiestria ei. O plimbare cu barca sau drumețiile pe limbile de uscat nu vor face decât să sublinieze farmecul sălbatic al regiunii. Un alt element de atracție este reprezentat de farmecul autentic al micilor localități pescărești. Este o suprafaţă vastă, cu locuri excelente, de unde pot fi admirate păsările. Regiunea e plină de canale de apă, lagune, stuf, lipsind drumurile, podurile sau automobilele. Tot de ce are nevoie un turist în căutarea aventurii este o barcă pentru a se ducă spre cele mai frumoase locuri. 

București

Străinii care ajung să viziteze România, nu vor rata o plimbare prin capitală. Micul Paris este un oraș cosmopolit, care reprezintă de fapt o combinație perfectă dintre arhitectura veche și modernismul clădirilor noi. Odată ajunși la București, o plimbare prin Centrul Vechi ar fi o sarcină obligatorie. Un alt element care atrage vizitatorii străini este Casa Poporului, considerată cea mai mare clădire administrativă din lume.


Oferta turistică a capitalei României este completată de parcuri, muzee și multe locuri pentru distracții.

Salina Turda

Minunea din subteran și-a câștigat renumele în urma unor ample lucrări de reabilitare și modernizare. Scopul proiectului a fost să pună în valoare și să promoveze potențialul turistic al Salinei Turda. Astfel, acest obiectiv turistic a ajuns în atenția străinilor. În ultimii ani, numărul celor care vin de peste hotare pentru a vedea minunea și pentru a se bucura de proprietățile benefice pe care le are aerul salin asupra sănătății a crescut considerabil. Așa a ajuns Salina Turda în topul celor mai recomandate obiective turistice din România. Aici pot fi practicate diverse activități și este un loc potrivit pentru familiile cu copii. Persoanele mai în vârstă ar putea vedea o problemă în numărul destul de mare de scări. Partea bună este că locul este unit de alte orașe mari printr-o linie de transport public care funcționează perfect. 

Castelul Bran

Străinii care vizitează orașul Brașov rămân încântați de măreția locului. Una dintre activitățile de bază pe care ar trebui să le facă oricine ajunge în zona Brașovului este să viziteze Castelul Bran. Pe vremurile când România nu exista oficial ca și stat de drept, Transilvania și Castelul Bran au devenit celebre în intreaga lume. Se întâmpla inclusiv datorită publicării romanului Dracula, scris de Bram Stocker. Se spune că cel mai celebru vampir al literaturii internaționale și-a găsit reședința anume aici. Castelul Bran le propune vizitatorilor să experimenteze istoria, mitul, intriga şi magia acestui loc minunat. Locul este recomandat persoanelor pasionate de frumos, dar și amatorilor de istorie, ficțiune și un pic de poveste. Cei care își petrec aici câteva ore se pot relaxa și pot vizita un veritabil muzeu cu patru nivele. Impresionante sunt și camerele aranjate cu vedere spre curtea interioară, dar și întreg arsenalul de obiecte care duc până la sătucul de la poalele castelului.

Peisajele variate, arhitectura unică a fiecărei zone, tradițiile care s-au păstrat intacte de-a lungul anilor, reprezintă un pachet de atuuri care nu este deținut de orice țară. Împletirea dintre pitoresc și modernism fascinează turiștii străini, chiar dacă România nu se bucură de o promovare prea intensă pe plan extern. 

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source