Suspecti de braconaj piscicol depistati in Delta Dunarii. Politistii au … – Ziua News

La data de 25.08.2017, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea exploatând datele și informațiile deținute, în baza planului de măsuri I.G.P.R. “STOP BRACONAJULUI 2017” și a Planului comun de acțiune ”SIGURANȚA  ȘI SECURITATEA PE APĂ 2017”, au organizat și executat o acțiune  pe brațul Sf. Gheorghe al fluviului Dunărea, complex Gorgova, jud. Tulcea, ocazie cu care au depistat în flagrant pe A.N. I., de 22 de ani, domiciliat în com. Murighiol, jud. Tulcea și M. I., de 17 ani, domiciliat în sat Dunăvățu de Sus, com. Murighiol, jud. Tulcea.
           
Cei doi nu au putut prezenta autorizație sau licențe de pescuit comercial iar A.N.I. nu deținea certificat de conducere ambarcațiuni de agrement.
           
În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  ,,pescuit comercial fără autorizație sau licență “ și “deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui”,  fapte prev. și ped. de art. 64 lit. a și art. 64 lit. h din OUG 23/2008 și ” conducerea unei nave de o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător” faptă prev și ped de art. 2 alin. 1 din Legea 191/2003, toate cu aplicare art.113 din Codul penal, fiind continuată urmărirea penală față de cei doi suspecți și cercetați în stare de libertate.
               
În temeiul art.66 din OUG 23/2008, modificată prin Legea 317/2009, cantitatea de 198 kg. de pește a fost ridicată în vederea confiscării și predată unei societăți comerciale de specialitate în vederea valorificării.
               
În temeiul aceluiași articol ambarcațiunea, motorul, rezervorul și ramele folosite la săvîrșirea infracțiunilor sus-menționate,  au fost ridicate în vederea confiscării.
                
Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 13.993 lei.
 

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source