Strategia de la Băile Herculane – Informatia Zilei Maramures

Conducerile partidelor aflate la guvernare au obiceiul de a se întâlni în locuri romantice. Acolo se iau decizii istorice. Până acum au avut loc întâlniri în delta Dunării, la mare, în stațiuni. PSD s-a întâlnit la un moment dat într-un fel de muzeu al armelor ieșite din uz. Locul atrage prin sine. Conducerea executivă a PSD a ales de data aceasta ca loc de întâlnire Băile Herculane. Acolo, în vechea stațiune balneară, cam lăsată în paragină, se va pune țara la cale.

Sunt multe probleme pe agenda principalului partid de guvernare. Pe cât de mare este ponderea lui în parlament, pe atât de multe probleme are. Cam toate măsurile pe care le-a luat până acum sunt controversate. A majorat salariile, dar vine din urmă o impozitare care anulează efectul majorării. Devalorizarea leului și scumpirile de asemenea diminuează binefacerile majorărilor.

Dar PSD nu lasă steagul jos. Se laudă în continuare cu măsurile luate, în timp ce sindicatele contestă și amenință cu proteste și chiar cu greva generală. Reforma fiscală pe care și-a dorit-o ca pe o adevărată revoluție este pe cale de a fi compromisă.

Un al doilea front deschis de PSD este legea justiției. Proiectul nu a primit avizul pozitiv al CSM. Cei doi lideri ai PSD și ALDE sunt suspectați că vor să-și rezolve problemele juridice. Precedat de Ordonanța 13, proiectul de lege este un adevărat butoi de pulbere. Trebuie doar o scânteie pentru ca strada să explodeze. Scânteia ar putea fi cererea de revocare din funcție a șefei DNA. Sau scoaterea președintelui din formula de numire a procurorului general și a procurorului șef al DNA.

Ca un fel de atenționare trebuie înțeleasă afirmația lui Liviu Dragnea că nu se va mai opune organizării unui contra-miting numit miting de susținere a guvernului. Decizia se va lua în aceste zile la Băile Herculane.
România a mai avut parte de manifestații și contra-manifestații la începutul anilor ’90. România s-a făcut mai remarcată prin mineriade decât prin măsuri democratice. În perioada respectivă România a rămas în urma plutonului fruntaș al fostelor țări socialiste.

Și acum se vorbește despre o întoarcere în timp. Această acuză este relativ ușor de combătut. Este prea teoretică pentru a putea fi folosită de opoziție ca o armă. Vulnerabilitatea guvernului este de natură fiscală. Nu prea mai are bani de împărțit.

Și atunci caută metode de a se face că dă mai mulți bani, dar în același timp aceștia să se reîntoarcă la buget. Așa trebuie înțeleasă măsura trecerii unor obligații de la angajator la angajat. Cetățenii cei mai nemulțumiți par să fie acum exact cei cărora li s-au majorat salariile.

PSD este pus în situația de a împăca și capra și varza. Sub supravegherea severă a lupului. Nu știm cine joacă rolul verzei și al caprei, dar toată lumea bănuiește cine este lupul.
PSD are în parlament parte de o opoziție slabă, dar are din ce în ce mai mulți adversari în societatea civilă. PSD consideră că și o parte a justiției, în speță DNA, s-a constituit într-un adversar direct al PSD. Liviu Dragnea se folosește de această idee pentru a face PSD părtaș la problemele lui.

La Băile Herculane Comitetul executiv al PSD a decis să-i ofere președintelui partidului încă o dovadă de încredere. S-a adoptat o rezoluție prin care se oficializează existența „statului parelel ilegitim”. Liviu Dragnea este de părere că prin lege se poate reveni la statul de drept. Tot la Herculane conducerea partidului a dat liber la organizarea de mitinguri locale.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source