Sportivul român Avram Iancu a terminat cursa de înot pe Dunăre – Radio Romania Actualitati

irinel-calin-tulcea

Avram Iancu: Sesiune de antrenament înainte de plecare. Foto: Arhiva / I. Pintea.

Sportivul român Avram Iancu a terminat, ieri la Sulina, cursa de aproape 3.000 de kilometri de înot pe Dunăre.

El devine, astfel, primul om care a străbătut fluviul, de la izvoare și până la vărsarea în Marea Neagră, fără obiecte ajutătoare.

De profesie bibliotecar, Avram Iancu şi-a propus să facă această cursă după ce a recitit romanul ''Pilotul de pe Dunăre'', al lui Jules Verne, şi spune că a dorit să-i încurajeze pe tineri să citească.

Avram Iancu şi-a încheiat la Sulina aventura sa de-a lungul Dunării, de la izvoare şi până la vărsare, după ce în ultimile trei luni a parcurs aproape 3.000 de kilometri înot fără costum de protecţie. Din cele trei luni, în ultima a traversat România, de la un capăt la altul, iar în ultima zi a avut parte de paradisul numit Delta Dunării.

Avram Iancu: Avem o ţară minunată, foarte mare, atât de mare încât, iată, eu locuind la Petroşani, nu am avut şansa să vizitez până acum Delta Dunării, a trebuit să înot un fluviu ca să ajung în Deltă. Mă bucur că descopăr aceste ţinuturi de vis, unice în lume, această Deltă minunată şi, în acelaşi timp, vreau să o evidenţiem la nivel mondial, pentru că, iată, Dumnezeu ne-a dăruit-o nouă.

Bibliotecarul din Petroşani, pasionat de înot şi de sporturi extreme, a fost primit ca un adevărat erou naţional, pe faleza din Sulina, la mila zero a Dunării, fiind felicitat, printre alţii, şi de Ivan Patzaichin, un om al Deltei, dar şi al Dunării.


EticheteSportivul român Avram Iancucursa de înot pe Dunăre

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source