Sezon de excepţie pe litoral şi în Delta Dunării. Încasări record … – Adevărul

Creşterea numărului de turişti străini care au venit în cele două destinaţii, a încasărilor şi a gradului de ocupare a spaţiilor de cazare se datorează în mare parte, spun oficialii asociaţiei, promovării vacanţelor ţa Marea neagră ţi în Delta Dunării, dar şi multiplelor evenimente destinate tuturor categorii de turişti.

În sezonul estival 2017, a fost înregistrată o creştere a numărului de turişti de aproximativ 12%, conform informaţiilor transmise de Institutul Naţional de Statistică (din cifrele analizate pentru lunile mai, iunie si iulie).

Astfel, turiştii prezenţi pe litoral au putut participa la evenimente dedicate familiilor, concerte, evenimente de cultură şi sport, evenimentele gastronomice.

”Dacă în sezonul estival 2016, conform Institutului National de Statistică, numărul turiştilor în judeţul Constanţa a fost de 1.036.535, anul acesta datorită promovării şi evenimentelor organizate, estimam o creştere a numărului de turişti de cel puţin 8%, turişti care au generat încasări de aproximativ 200.000.000 euro, numai din achiziţionarea pachetelor turistice”, spun reprezentanţii Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.  

Cristian Bărhălescu, preşedintele asociaţiei consideră că anul acesta politicile locale de promovare ale Constanţei se văd mai ales în capetele de sezon. ”Numărul turiştilor străini a crescut şi în acest an, cu sprijinul companiilor aeriene care operează pe aeroportul Mihail Kogălniceanu şi al turoperatorilor care investesc în promovarea destinaţiei, în special pentru că destinaţia Litoral – Delta Dunării a început să prezinte interes şi să ofere experienţele pe care ei şi le doresc.”

"Strategia noastră de a promova un Calendar de Evenimente încă din 15 aprilie, participările la Târgul de Turism al României din februarie şi la Târgurile de Turism externe de la Londra, Varşovia, Moscova şi Sankt Petersburg, Berlin, Helsinki, Bruxelles şi Tel Aviv, au adus aceste rezultate, conforme cu estimările pe care le-am făcut la startul sezonului” , spune Corina Martin, vicepreşedinte Asociaţia Litoral - Delta Dunării.

Staţiunile cele mai cătate au fost Mamaia, Vama Veche, Eforie Nord şi Venus.

”Anul 2017 a adus şi o orientare evidentă a turiştilor români şi străini către apartamente de vacanţă, cu precădere în Mamaia şi Năvodari, un segment de piaţă ce s-a consolidat major şi care contribuie consistent la creşterea numărului de locuri de cazare şi a standardului de servicii oferite”, mai spune Corina Martin.

În Delta Dunării lucrurile au stat la fel de bine, spun operatorii din turism. A crescut gradul de ocupare a spaţiilor de cazare, dar şi lungimea sejururilor pe care turiştii aleg să şi le petreacă în această zonă. “În lunile mai – iulie, gradul de ocupare în Delta Dunării a fost de aproximativ 80% iar în luna august am ajuns aproape de 100%. Estimăm astfel că, în acest sezon, faţă de anul trecut vom înregistra o creştere a numărului de turişti de aproximativ 30%. Se anunţă a fi promiţătoare şi lunile care urmează, octombrie şi noiembrie”, a declarat Daniel Iluşca, vicepreşedinte al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.

Pe aceeaşi temă:

Revoluţie pe piaţa ofertelor de tip „early booking“ din România. Proiectul de lege care obligă agenţiile să încaseze în avans maximum 20% din pachetul ofertat

FOTO Tururi culturale în Dobrogea lui 2018. Vor fi vizitate obiective de patrimoniu din România şi din Bulgaria

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source