Setca şi ava, interzise în Delta Dunării până la începutul lunii … – Adevărul

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a luat decizia interzicerii pescuitului comercial cu setca şi ava pe tot cuprinsul Deltei Dunării. Măsura, susţin oficialii ARBDD, este determinată de scăderea cotelor apelor Dunării.

Utilizarea acestor unelte de pescuit, setca şi ava, atunci când apa este scăzută în lacuri, poate afecta stocurile de peşti şi alte componente ale biodiversităţii din mediul acvatic.

Interdicţia va fi ridicată în data de 1 octombrie 2017, conform ordinului numărul 12/144/2017 dat de Guvernatorului Deltei Dunării, privind stabilirea perioadelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2017.

Setca este o unealtă de pescuit formată dintr-o plasă de forme şi dimensiuni variate, confecţionată din aţă subţire şi care este fixată în apă cu ajutorul a două odgoane, cel superior cu plute, iar cel inferior cu greutăţi, folosită mai ales pentru scrumbie şi cegă.

Ava este formată din trei fâşii de plasă, care se aşază vertical în apă cu ajutorul unor bucăţi de plută prinse la marginea lor superioară şi al unor bucăţi de plumb la cea inferioară.

Pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării este permis pescuitul cu cârlige cu nadă (paragate şi pripoane), cu interzicerea folosirii ca momeală a speciilor de peşti şi alte vieţuitoare acvatice protejate.
 

Pe aceeaşi temă:  

Pescuitul în 2017. Care sunt perioadele şi zonele de prohibiţie. Măsuri speciale pentru Delta Dunării

Razie pe Dunăre. 33 de infracţiuni descoperite privind pescuitul şi acvacultura, amenzi de 100.000 de lei 

Atenţie, pescari! A început prohibiţia în Complexul Razim-Sinoie şi în lacurile litorale

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source