Sârbul declarat indezirabil în România, întâlnire secretă cu Obștea … – Libertatea

Sârbul indezirabil în România, întâlnire cu Obștea Cazacilor. Sârbul Zivkovic Bratislav, în vârstă de 42 de ani, făcea parte dintr-o organizație paramilitară extremistă, cu orientări naționalist-șoviniste.

A fost depistat la Baza NATO de la Kogăniceanu, iar în urma unei decizii de azi a Curții de Apel București, la propunerea Serviciului Român de Informații (SRI), cetățeanul sârb a fost declarat indezirabil pe teritoriul României, ”din considerente ce țin de securitate”, pentru o perioadă de 15 ani.

Citește și...

Totodată, s-a dispus ca părăsirea teritoriului României să se facă de îndată, a anunțat marți, 14 noiembrie, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Potrivit acestuia, sârbul spiona baza militară de la Kogălniceanu, căutând informații referitoare la infrastructura critică și la obiectivele militare naționale și ale aliaților, dar nu a intrat în posesia niciunui document clasificat.

Acum, apar noi dezvăluiri despre acesta. Știripesurse.ro precizează că sârbul a participat, în luna octombrie a.c., la o întâlnire organizată de Obștea Cazacilor din România în Delta Dunării.

Zivkovic, liderul grupării extremiste a cetnicilor, ce a luptat alături de pro-ruși în Crimeea, Donbas și Lugansk, a luat cuvântul și i-a asigurat pe participanții îmbrăcați în costume militare ca cetnicii vor lua arme și vor lupta alături de cazaci.

„Ca și în secolul al XIX-lea, precum cazacii din Rusia, dacă va trebui din nou, fie în Crimeea, fie în Lugansk, noi împreună cu oamenii noștri vom lua armele și vom merge să luptăm. Precum în Crimeea, precum și în Luhansk. Și nu doar în Rusia, în orice țară ortodoxă vom fi cu voi. Dacă va trebui, vă vom veni în ajutor. Suntem cu voi”, a spus Bratislav Zivkovic la înâlnirea cazacilor în localitatea Mila 23 din Delta Dunării, județul Tulcea.

Evenimentul organizat de Obștea Cazacilor din România a avut loc pe 14 octombrie și a reunit cazaci din România, Rusia, Muntenegru, Serbia și Bulgaria. De altfel, pe video se văd în fundal mai multe steaguri ale cazacilor, dar și steagul Federației Ruse alături de cel al României, precizează sursa citată.


CITEȘTE ȘI… DOCUMENTAR/ Viața Mariei Tănase, un secret bine păzit. “Cu limbă de moarte îi rog să nu aducă nimănui la cunoștință moartea mea”


Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source