Romanii continua sa-si (re)descopere tara – Manager.ro (Blog)

Romanii continua sa-si (re)descopere tara
Romanii continua sa-si (re)descopere tara
Tags: turism romaniadestinatii romaniabuget turism

Romania a fost destinatia preferata de turistii romani pentru concediul din vara aceasta, conform unui studiu realizat de platforma de rezervari hoteliere HotelGuru.ro.


Aproximativ 80% dintre respondenti au afirmat ca si-au planificat concediul in Romania, fie ei romani care locuiesc in tara sau care lucreaza in afara tarii, si au dorit sa isi petreaca vacanta in statiunile din tara.
In topul destinatiilor din Romania preferate de turisti, se afla litoralul Marii Negre, Valea Prahovei, Delta Dunarii si satele din Transilvania. 
Preferinta pentru litoralul Marii Negre nu este o surpriza, avand in vedere ca anul trecut un milion de turisti si-au petrecut vacanta pe litoralul romanesc.
Cei mai multi romani si-au planificat concediul in luna august, peste 50% dintre respondenti. Surpriza este ca aproximativ 30% si-au planuit o vacanta la inceputul lunii septembrie, motivandu-si optiunea prin preturile mai accesibile de la final de sezon, lipsa aglomeratiei, trafic mai lejer si temperaturi moderate.
Peste 70% dintre romani aloca pentru bugetul unei vacante in Romania intre 100 si 200 de lei pe zi, de persoana, iar, pentru o vacanta in strainatate, intre 75 si 150 de euro pe zi. 
Printre destinatiile din strainatate preferate de romani pentru concediul de vara, se numara Grecia, Bulgaria, Spania si Croatia.
45% dintre romani pleaca in concediu alaturi de familie si copii, 37% in cuplu si 15% alaturi de prieteni.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.615 de respondenti din Romania, care au participat online la completarea chestionarului in perioada iulie - septembrie 2017.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source