REPORTAJ Desant clujean în Deltă. Patru echipe la campionatul de … – Ziua de Cluj

Eveniment

Patru echipe de pescari din Cluj au participat la etapa Campionatului Național de Spinning din Barcă din Delta Dunării, în perioada 16-18 iunie, pe 11 lacuri, dintre care Uzlina, Isac, Chiril, Cliscova, Cabluatova. Aceştia şi-au povestit aventurile lor dobrogene, pentru ZIUA de CLUJ.

Publicitate

„La start, pregătite cu arme și bagaje, 64 de echipe au sperat să pună mâna pe o parte din cei peste 9.000 de euro puși la bătaie de către organizatori. Această etapă a fost, fără urmă de îndoială, una dintre cele mai bine organizate din ultimii ani, putând doar să cauți nod în papură pentru a putea reproșa ceva celor de la Transilvania Pike Club.  
 
Aqua Fishing Club Cluj a avut patru echipe înscrise: Ştefan Bondrea - Bogdan Cheța, Dan Vasilescu - Lucian Naș, Paul Cocian - Raul Tătar și Cozmin Criste - Nelu Pașcalău. Chiar dacă am fost foarte pregătiți pentru această etapă (mulțumim, Bogdan!) nu putem să ne lăudăm cu rezultatele.

Ne rezumăm la a spune că astrele nu au fost aliniate pentru echipele Aqua. Altă explicație plauzibilă nu avem. Dar să nu ne grăbim cu rezultatele, pentru că nu premiile au constituit principalele argumente pentru participarea noastră în Deltă".

Romica Jurca, adversarul nr. 1

"Vineri a fost ziua oficială de antrenament, în care am înţeles doar că se va prinde din nou foarte puțin și probabil doar pe Chiril. Soare de vară și vânt absent. A fost, de altfel, singura zi în care am văzut soarele, să nu mai vorbim de momentul în care am văzut rezultatele, fiind evident că pescarii care cunosc foarte bine zona ne-au stins de tot lumina. 
 
Toți concurenții cu care am vorbit la ședința tehnică spuneau la unison că nu se vor prinde opt știuci de echipă în zilele de concurs. Singurul lucru interesant pe ziua de vineri a fost observarea noul stil de pescuit al pelicanilor, care practic nu se mai chinuie să își prindă singuri peștii, ci stau pe lângă vintirele și setcile localnicilor, pe care le verifică periodic și le golesc.

Prognozele meteo ne anunțau însă că vremea se va schimba radical începând de sâmbătă dimineața, cu ploaie și vânt continuu până duminică seara. De această dată, Romica Jurca a dovedit că știe meserie.Concursul a început odată cu ploaia, care a ținut, cu scurte pauze, toată ziua.

Acest lucru se pare că a activat știucile, trebuia doar să le și găsim pe cele active. Lucru pe care nu prea l-am reușit. Totuși ziua se încheie cu 42 de echipe care au prins cel puțin opt știuci punctabile, un rezultat excepțional, având în vedere semigherlele din antrenamente. Duminică, Romica Jurca strikes again: prognoză de ploi torențiale adeverite. Practic, a fost o ropotă de vară care a ținut opt ore".

Meseriaşii au câştigat

"În schimb știucile au devenit și mai active, prinzându-se până la final, în două zile de concurs, peste 1.000. Finalul i-a regăsit pe primele poziții pe concurenții care au confirmat în repetate rânduri că sunt buni pescari de știucă în Deltă, pe prima poziție fiind “Paco” Ion Dumitru - Luigi Ionescu, urmaţi de Sorin Condratov - George Mititelu, iar pe ultima treaptă a podiumului situându-se echipa Cristian Dragotă – Csaba Imreh. 
 
Următoarea etapă va avea loc pe lacul Izvorul Muntelui, de la Bicaz, în perioada 14-16 iulie, având ca specii țintă cleanul și bibanul. Vom participa și la acea etapă cu certitudinea că vom reuși să le stingem noi lumina și să le explicăm cum se prinde cleanul".

De acelaşi autor

Din aceeaşi categorie

PublicitateLet's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source