PREMIERĂ: Afumătoare de stuf, reconstituită de pescarii din Deltă în … – Stiri de Sibiu

Știri de Sibiu, 20.11.2017; 46 vizualizări

Pescarii din satul Mila 23, Delta Dunării, oferă Sibiului o experiență inedită, prin amenajarea, în premieră, în fața publicului, a unei afumătoare pentru pește confecționată din stuf.

Lipovenii vor interacţiona în incinta Muzeului Astra din Sibiu cu pasionații de pescuit și de gastronomia Deltei Dunarii, începând de marți, 21 noiembrie, în cadrul programului
”Sărbătoarea Deltei Dunării. Tradiții lipovenești în Muzeul ASTRA”.

”Este o premieră pentru muzeu reconstituirea unei instalaţii de afumat peşte (afumătoare cu structură de stuf), în cadrul unui scenariu în care atât stuful, uneltele şi know-howul poartă amprenta celor din satele Deltei. Afumătoarea este reconstituită în perimetrul cherhanalei din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, acolo unde se vor derula atelierele de pescuit/ prelucrat, afumat și gătit peşte. Aducem la cunoștință publicului că astfel de ateliere cu iz interactiv (culinare, meșteșugărești) vor fi organizate și în minivacanța de 1 decembrie la Muzeul ASTRA”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Un alt atelier inclus în programul destinat culturii și tradițiilor lipoveneşti constă în  pregătirea peştelui la plitkă, un cuptor mic de curte, pe care se prăjeşte peşte de apă dulce. În acest mod se va reconstitui modul de preparare a hrana „pe baltă” la adăpostul pescăresc, informează organizatorii.

Programul pentru atelierele culinare se va derula marti, miercuri și joi , între orele 10.00 – 16.00. Vor fi ateliere de pescuit, pregătit și sărat peştele și ateliere de afumat la afumătoare.

Proiectul este realizat cu sustinerea Consiliului Județean Sibiu.Mai multe din aceeași categorie:


Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source