Populaţia şcolară este în scădere dramatică în judeţul Tulcea – Radio Romania Actualitati

irinel-calin-tulcea

Foto: Arhivă.

Populaţia şcolară este în scădere dramatică în judeţul Tulcea şi de aceea şi noul an şcolar va aduce în clase elevi de vârste diferite.

Învăţământul simultan este o soluţie de avarie pentru ceea ce se întâmplă în judeţul Tulcea şi în special în şcolile din localităţile izolate din deltă.

Cu numai 25 de locuitori pe km pătrat, Tulcea are cea mai scăzut densitate a populaţiei dintre judeţele ţării, iar sporul demografic are de mai bine de un deceniu valori negative an de an. Aşa se face că populaţia şcolară este în scădere dramatică, iar în Delta Dunării chiar s-a înjumătăţit în ultimii 10 ani.

"De la un număr de 1956 de elevi, am scăzut la 957 de elevi şi raportat la grupe şi clase, de la 110 la 69", a declarat Mioara Ranciu, inspector şcoalar şef adjunct la Tulcea.

La ultima şedinţă cu directorii de şcoli, inspectorul şcolar şef al judeţului, profesorul Mihai Stroe, a spus că învăţământul simultan este o variantă de avarie şi că trebuie găsite soluţii alternative:

"Avem şcoli în care avem un elev la clasa pregătitoare, unul la clasa a doua şi unul sau doi la clasa a patra. Trebuie să asigurăm şcolarizarea acestor copii".

Din păcate, în noul an şcolar, învăţământul simultan va fi şi în zona de terasă a judeţului, nu doar în localităţile izolate din Delta Dunării.

"La şcoala noastră, mă refer la Izvoarele, copiii îi aducem din trei localităţi: Iulia, Alba şi Izvoarele. Aici, din păcate, avem şi la învăţământul primar simultan şi la gimnazial", a declarat directorul şcolii din Izvoarele, profesorul Vasile Tranulea.

În 12 din cele 14 şcoli din Delta Dunării sunt clase de învăţământ simultan, iar din acest an şcolar ar putea fi şi 4 şcoli din zona de terasă a judeţului.


Etichetepopulaţia şcolarăTulceaînvăţământul simultan

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source