Poliţiştii au dat 400 de amenzi şi au confiscat 455 kg de peşte în … – Jurnalul Naţional


Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada 10 - 16 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării au efectuat verificări şi controale pe apă şi uscat, în Delta Dunării şi pe Marea Neagră, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse piscicole şi a pescuitului ilegal.

În urma controalelor, au fost constatate 27 de infracţiuni, au fost aplicate peste 400 de amenzi şi confiscate 455 kg de peşte proaspăt, peste 150 de plase de pescuit, precum şi trei autovehicule şi trei ambarcaţiuni folosite la braconat.

De asemenea, au fost verificate 151 de obiective, dintre care 37 de societăţi comerciale, 31 de amenajări piscicole şi 31 de pieţe şi târguri.

Un număr de 31 de persoane sunt cercetate pentru infracţiuni.

Au fost aplicate 427 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 170.000 de lei, dintre care 18 prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Totodată, au fost confiscate 455 kg de peşte proaspăt, 137 de setci monofilament, 16 setci din fir textil, trei autovehicule şi trei ambarcaţiuni.

Joi, poliţiştii au depistat, pe malul lacului Sinoe din judeţul Constanţa, doi bărbaţi, de 30 şi 38 de ani, care au pescuit 15 kg de peşte, ştiucă şi caras, cu 14 plase tip setci monofilament. Peştele a fost confiscat şi predat spre valorificare unei societăţi de profil, iar uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării. Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de OUG 23/2008.

Totodată, marţi, poliţiştii au depistat, în localitatea Galicea Mare, un bărbat de 43 de ani, care deţinea în autoturism, în vederea comercializării, 98 kg de peşte specia novac, fără a deţine documente de provenienţă pentru acesta. Şi în acest caz a fost întocmit întocmit dosar penal. AGERPRES

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source