Polițiștii au confiscat peste șapte tone de pește în ultimele două … – Romania Libera

Potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă de IGPR, în perioada 26 ianuarie - 8 februarie, poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării al Poliţiei Române au efectuat verificări şi controale pe apă, pe fluviul Dunărea - braţul Sf. Gheorghe şi în Complexul lagunar Razelm-Sinoe din Delta Dunării, şi pe uscat, la unităţi comerciale cu profil piscicol, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse piscicole şi a pescuitului ilegal.

În cadrul acţiunilor organizate, al controalelor şi verificărilor la firme, ambarcaţiuni şi asupra autoturismelor, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni, dintre care 7 prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi una la Legea nr. 191/2003 privind infracţiunile la regimul transportului naval.

Pentru comiterea acestora sunt cercetate 9 persoane, două dintre acestea fiind prinse în flagrant delict.

Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale pentru încălcările legale privind pescuitul şi acvacultura, în valoare de 1.600 de lei. Totodată, au fost confiscate peste 7.400 de kg. de peşte proaspăt, 44 de setci monofilament şi 33 de setci din fir textil, mai arată sursa citată.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source