Peste 4.000 de vizitatori în Muzeul ASTRA, în minivacanța de 1 … – Tribuna

Pomana porcului, ciorba de pește a lipovenilor și debutul proiectului privind realizarea celui mai lung tricolor românesc făcut la gherghef au adunat, în minivacanța de 1 Decembrie, nu mai puțin de 4.045 de vizitatori în Muzeul ASTRA, unde intrarea a fost liberă de Ziua Națională a României.


În minivacanță, au avut loc diferite acțiuni în sediile Muzeului ASTRA. Astfel, s-a început crearea celui mai lung tricolor românesc făcut la gherghef, pe o perioadă de un an, și a debutat campania "(RE)Trăiește Marea Unire", care va continua și în 2018 și care constă în colectarea mărturiilor din perioada Primului Război Mondial și a Marii Unirii, respectiv a scrisorilor, documentelor, fotografiilor, obiectelor personale și a mărturiilor orale.
De asemenea, au avut loc ateliere culinare cu pescari din Delta Dunării, s-a mâncat pomana porcului, la Cârciuma din Bătrâni, iar cei care au vrut să ofere cadouri celor dragi au putut pregăti surprizele în cadrul unui atelier organizat special de sărbători.
Totodată, în Muzeul ASTRA atmosfera a fost completată de activitățile din agenda Festivalului Național al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, aflat la a XI-a ediție, precum și de evenimentul "Tradiții și Cultură Gastronomică din Țara Secașelor", în cadrul căruia s-au gătit lichiu cu varză și ceapă și iahnie de fasole cu cârnați.
De Ziua Națională a României, vizitatorii au avut acces liber. În celelalte zile ale minivacanței, Muzeul ASTRA a funcționat în program normal. (A. M.)


Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source