Parc de 3,3 milioane de €, construit în Berceni. Va fi achitat de … – stirileprotv.ro

În ziua aniversării Marii Uniri, vom putea vizita Peleșul şi Cimitirul de la Săpânța, Ateneul și Delta Dunării, Sarmisegetusa şi Cazinoul din Constanța... într-o jumătate de oră.

România Parc este numele unui muzeu în aer liber, cu peste 100 de machete ale unor obiective turistice importante, care va fi ridicat în Orăşelul Copiilor din cartierul bucureştean Berceni. Parcul, contestat din cauza costurilor mari, va fi achitat de locuitorii sectorului 4: 3.300.000 de euro, plus TVA.

România Parc va prinde contur pe 26 de mii de metri pătraţi din Parcul Tineretului. De sus, se va vedea ca o hartă. Pe alei, în dreptul oraşelor mari vor fi amplasate repere pe care mulţi romani le ştiu doar din poze. Palatul Culturii şi Catedrala din Iaşi, Cazinoul din Constantă. În Bucureşti, Ateneul Roman şi Arcul de Triumf.

Costul estimat este de 18 milioane de lei, în jur 3,3 milioane de euro şi include 100 de machete ale unor obiective cu rezonanţa din ţara noastră. Acestea vor fi realizate din materiale rezistente la intemperii, la o scară de 1:25 sau 1:30. Data fixată de principiu pentru inaugurare este 1 decembrie 2018, ziua centenarului Marii Uniri.

Reporter: Biserica Nearga când aţi văzut-o ultima oară?
Bărbat: N-am văzut-o niciodată.

Bărbat: Machete? Da, machete se poate face.
Femeie:Dar atâţia bani?
Bărbat: Nu
Femeie: Hai, Doamne iartă-mă!

Daniel Băluţa, primarul sectorului 4: "Acest parc este unicat, este marca înregistrată la Oficiul de Marci şi Invenţii. Nu presupune nici măcar sacrificarea unui singur arbore. Discutăm despre zone neamenajate din parcul Lumea Copiilor."

Nota de plată e asumată integral de primăria locală, deşi edilii vor încerca să ceară fonduri europene, de la Ministerul Dezvoltării şi din bugetul Comitetului Centenar.

La intrarea în Parcul Tineretului dinspre Palatul Copiilor ar urma să fie amenajata o parcare cu 750 de locuri. Potrivit primăriei sectorului 4, odată cu aceste schimbări numărul vizitatorilor va depăşi 200.000 pe an.

Antonio Andrusceac, Consilier USR Sector 4: "Este o bătaie de joc la adresa cetăţenilor că acum când noi renunţăm la un centru de îngrijire pentru vârstnici, iar motivul recunoscut de primar a fost lipsa banilor. În prag de iarnă nu este momentul să călcăm pe acceleraţie şi să punem proiecte fanteziste pe ordinea de zi. "

Parcul România ar trebui să aibă rampe de acces pentru vizitatorii în fotoliu rulant şi texte traduse în limbaj Braille, pentru nevăzători.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source