Până când se poate solicita finanţare pentru fermele mici şi … – Cuget Liber

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanţare aferentă submăsurii 4.1a „Investiţii în exploataţii pomicole” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 pentru zona de aplicabilitate ITI Delta Dunării, până la 30 septembrie 2017, ora 17.00. De asemenea, se prelungeşte şi sesiunea pentru proiectele depuse prin submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din zona ITI Delta Dunării, până la 31 august 2017, ora 17.00. 

Alocarea financiară stabilită pentru sesiunea din acest an aferentă submăsurii (sM) 4.1a ITI Delta Dunării este de 5 milioane de euro. AFIR a primit on-line pe pagina de internet, www.afir.info, până în prezent, trei cereri de finanţare în valoare de peste 1,7 milioane de euro, prin intermediul 4.1a ITI Delta Dunării.

Fondurile alocate submăsurii 6.3 ITI Delta Dunării, pentru sesiunea anuală 2017, sunt în valoare de 5 milioane de euro. Prin intermediul acestei submăsuri, s-au primit on-line 35 de cereri de finanţare, în valoare totală de 525 de mii de euro. 

„Fondurile europene alocate pentru sesiunea din acest an, atât pentru fermele mici, cât şi pentru investiţiile aferente sectorului pomicol din zona Deltei Dunării nu au fost solicitate integral până la acest moment şi, astfel, s-a decis prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finanţare pentru cele două domenii de investiţie amintite. Am ţinut cont de faptul că nu toţi solicitanţii au reuşit să finalizeze proiectele din cauza complexităţii documentaţiilor tehnice necesare înfiinţării de plantaţii pomicole, dar şi a unor situaţii legate de drepturile de folosinţă a terenurilor. Îndemn pe toţi cei interesaţi să depună proiecte, pentru că zona Deltei Dunării merită o dezvoltare agricolă eficientă şi competitivă”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian - Ionuţ Chesnoiu.

Pentru investiţii în exploataţii pomicole din zona ITI Delta Dunării se acordă fonduri nerambursabile în proporţie de 50% până la 90%, în funcţie de tipul beneficiarului şi al investiţiei finanţate. Valoarea unui proiect poate ajunge până la 1.050.000 euro. Pragul de calitate lunar atât pentru luna august, cât şi pentru septembrie este de 10 puncte.

Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru dezvoltarea fermelor mici din arealul ITI Delta Dunării este 100% nerambursabil şi este în valoare de 15.000 de euro pentru un proiect. Pragul de calitate lunar pentru luna august 2017 este de 15 puncte.

Depunerea cererilor de finanţare se realizează on-line pe pagina oficială a Agenţiei, www.afir.info pentru ambele submăsuri amintite. Toţi cei interesaţi să depună proiecte pentru dezvoltarea fermelor mici, dar şi pentru investiţii în exploataţii pomicole din zona ITI Delta Dunării, pot consulta gratuit Ghidul solicitantului şi anexele aferente pe site-ul AFIR, la secţiunea „Investiţii PNDR”.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source