Obiecte inspirate din Delta Dunării, expuse în premieră la un festival … – Adevărul

Noul portofoliu cu design de obiect contemporan a fost finalizate în această toamnă, fiind prezentat la Festivalul Zain - Design Expressions 2017, de la Cluj-Napoca, din 18-22 octombrie.

DeltaCraft 2.0 a adus astfel împreună trei designeri români: Ana Botezatu, Magda Vieriu şi Dragoş Motică. Împreună cu trei meşteri din Deltă, ei au creat 6 produse utilitare şi de design.

Iată care sunt produsele DeltaCraft 2.0, prezentate de specialişti: 

 - Harnaşamentul urban, un nou concept de accesoriu util pentru plimbări în parc sau în Delta, realizat în întregime din piele naturală, fără cusături, accesorizat cu noduri specifice harnaşamentelor de cai. Designul a fost realizat de Ana Botezatu, iar meşteşugar a fost Florin Toma, pielarul DeltaCraft din Agighiol.

 - Seria ÎnLete(a) Masă şi Cuier, au fost realizate de Dragoş Motică şi de meşterul Petre Crimschi din Letea. Acestea au fost inspirate de viaţa lentă şi tihnită din satul Letea şi de meşteşugul bătutului stufului pe acoperişuri, care l-au fermecat pe designer. 

 - Coşul din papură cu mânere din piele este inspirat de coşurile tradiţionale găsite în Deltă, cărora designerul Ana Botezatu le-a adăugat un „twist“ de împletitură de bici din piele, realizat de acelaşi Florin Toma. Coşul a fost împletit cu măiestrie de Florica Arion din satul Luncaviţa.

 - Şalurile „Valuri la Letea“ vorbesc despre motivele arhitecturale decorative găsite în Deltă, împletite cu peisajul natural şi cu sentimentul de linişte şi căldură care te învăluie pe malurile canalelor deltaice. Magda Vieriu a fost inspirată de toate acestea şi a creat o serie de pattern-uri, preluând din lucrătura tradiţională a covoarelor din lână, rezultând trei modele de şaluri.

 - Geanta pielarului este un produs rezultat colaborativ între echipa proiectului şi pielarul Florin Toma, care şi-a exprimat dorinţa de a experimenta şi cu alte tipuri de produse. A ieşit o geantă „ţintită“ pentru publicul urban, încăpătoare şi rezistentă şi care integrează din meşteşugul făuririi harnaşamentelor de cai, îndeletnicirea tradiţională a pielarului.

„Dupa prima colecţie DeltaCraft din 2015, o colecţie integrată, cu obiecte unicat, care s-a bucurat de un mare succes, având expoziţii numeroase în ţară şi afară, ne-am dorit să mergem pe un drum puţin diferit şi să ajungem să producem mini-serii de obiecte dedicate publicului contemporan.

Astfel, DeltaCraft 2.0 înseamnă şase produse noi, pe care ne propunem să le vindem prin noul magazin online DeltaCraft şi alte canale, iar cu banii respectivi să creăm o afacere sustenabilă pentru meşterii din Delta şi pentru designerii care ne sprijină“, arată Oana Neneciu, director executiv Ecopolis. 

Obiecte DeltaCraft 2.0 inspirate din Delta Dunării Sursa Ecopolis

Pe aceeaşi temă: 

Schimbare majoră în Delta Dunării. Gura Portiţei poate fi deblocată pentru legătura dintre Marea Neagră şi lacul Razim-Sinoe

Produse artizanale din stuf şi papură, de vânzare pe internet

 

 

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source