Noile zboruri de pe Aeroportul Kogălniceanu cresc vânzările … – Capital

Autor: |

Anul 2017 poate fi numit anul Deltei Dunării, mai ales după ce s-au înregistrat vânzări record, până în luna aprilie, la pachetele turistice early booking.

La toate acestea se adaugă posibilitatea de a ajunge repede şi ieftin pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, de la Constanţa, de unde se fac transferuri către Delta Dunării. În luna iulie vor începe şi cursele Constanţa-Londra şi retur.

Operatorii turistici din Delta Dunării au încasat peste 100.000 de lei din rezervările timpurii în primele trei luni ale acestui an, o sumă record pentru turismul din Rezervaţie. Datele statistice arată că vânzările au început să înregistreze creşteri constante cu 20-30%, în fiecare an, începând din 2013, după ce anul 2012 a fost unul foarte slab. Anul trecut au ajuns în Deltă peste 40.000 de turişti, de două ori mai mulţi decât în anii precedenţi, iar în portul Tulcea au acostat cele mai multe nave (298) din ultimii 7 (şapte) ani. Trendul rămâne ascendent, iar tot mai mulţi turişti români şi străini aleg această destinaţie pentru a-şi petrece vacanţe unice.

Cele mai apreciate sejururi sunt pe hotelurile plutitoare, care oferă o senzaţie inegalabilă turiştilor, beneficiind şi de confortul garantat. Hotelul plutitor Egreta 1, de exemplu, a fost creat special pentru excursii în Delta Dunării, preţul unui pachet cu pensiune completă, de două zile, cu o noapte de cazare pornind de la 95 de euro de persoană, pentru grupuri de 16-18 persoane.

“Venim în întâmpinarea tendinţelor de calatorie ale momentului, cu cele mai atractive pachete turistice în Delta Dunării, destinaţie la modă anul acesta. Preţul unui pachet turistic pentru două zile în Rezervaţie, pe Hotelul plutitor, porneşte de la 95 de euro şi include pensiune completa, petreceri / seri tematice, scule si momeli de pescuit, jocuri de societate, foc de tabara, taxe incluse, adică tot ce-şi doresc turiştii români şi străini să experimenteze, cu precădere, într-o astfel de excursie. O excursie de patru zile, cu trei nopţi de cazare, poate fi cumpărată la preţuri între 70 euro / persoana şi 210 euro / persoana, în funcţie de locul de cazare ales. De exemplu, un pachet turistic intr-o pensiune de pe malul bratului Sf. Gheorghe porneşte de la 24 euro de persoană / noapte, iar la un hotel de 4* porneşte de la 70 euro de persoană / noapte. Încercăm să găsim cele mai bune posibilităţi de petrecere a timpului liber, care să transforme o excursie în delta Dunării într-o experienţă de neuitat, pentru fiecare turist.”, declară Adriana Motrescu, director general Perfect Journey.

Altfel, Roma, Paris, Milano şi Bruxelles sunt acum direct legate de Aeroportul Kogălniceanu, dar şi Iaşi, Oradea, Timişoara şi Cluj-Napoca, cursele fiind o dată sau de două ori pe săptămână. De la aeroport se fac transferuri către Tulcea, ceea ce facilitează creşterea semnificativă a numărului de turişti, români şi străini, care vizitează Delta Dunării. În luna iulie vor începe şi cursele Constanţa – Londra şi retur, de 4 ori pe săptămână. În primul trimestru al anului 2017 AIMK a înregistrat un total de 15.503 pasageri, cu 769 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări). Zborurile interne durează, în medie, 40-45 de minute, iar preţul unui bilet pe destinaţia internă pleacă de la 90 de lei.

Pagina 1 din 1

Source