Mălin Mușatescu Guvernatorul RBDD: Delta Dunării este în pragul … – B1

Guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Mușatescu, a acordat un AGERPRES, în care semnalează un fapt alarmant. Delta este în pragul falimentului din punct de vedere piscicol.

Intrarea în legalitate a plajelor de la Marea Neagră din Vadu și Corbu este una din principalele realizări pe care și le asumă pentru primele opt luni de mandat, iar piața locală de pește, un Comisariat care să dea lovituri grele braconajului și traficului ilegal de pește și începerea proiectelor cu finanțări europene constituie principalele obiective pe care și le-a propus pentru anul 2018 în calitate de guvernator.

Citește și: Mihai Tudose, vizită fulger la sediul MAI, după reîntoarcerea în țarăPrima zi de școală în Anglia pentru fetița unui român. Ce a primit de la invatatoare l-a lasat fara cuvinteAcest bărbat şi-a găsit portofelul după 10 ani. Când l-a deschis şi s-a uitat în el, a înlemnit Scandal după scandal în școli: Profesoară, bătută de un elev la Constanța. Adolescentul a fost reținut 

Delta se vede ca un organism viu în suferință. Poate o să vi se pară exagerată comparația, dar cred că cea mai bună imagine este cea a unui cal ajuns la capătul puterilor, înhămat la o trăsură cu mai mulți vizitii. Fiecare are bici și dă cu el în cal fără să-l intereseze că animalul mai are puțin și se prăbușește. Din punct de vedere piscicol, Delta este în pragul falimentului. Diminuarea efortului piscicol, lupta antibraconaj fără menajamente, repopulări, renaturări pentru mărirea luciului de apă sunt principalele acțiuni pe care trebuie să le luăm. Fără toate acestea nu există viitor. La suprafață, Delta nu se vede diferit din cele două ipostaze. Ca guvernator ai însă posibilitatea să pătrunzi "abisurile" Deltei. Așa înțelegi mai bine cum a fost degradat potențialul natural al Deltei față de ce preluam noi în 1990 de la regimul comunist, pentru a constitui apoi Rezervația Biosferei” a afirmat Mușatescu.

Soluțiile întrevăzute de guvernatorul RBDD sunt simple: „Piața locală de pește, un Comisariat care să dea lovituri grele braconajului și traficului ilegal de pește și începerea proiectelor cu finanțări europene pe care le avem în portofoliu. Alături de decolmatări, în aceste proiecte găsim un adăpost pentru animalele rănite, salvarea populației de nurcă europeană, intrarea Pădurii Caraorman în circuitul turistic după modelul Letea. Eu cred că este foarte important să creștem gradul de educare al populației locale în ceea ce privește activitățile durabile, protecția resursei naturale și necesitatea conlucrării cu Administrația Rezervației care are ca prioritate, alături de protejarea patrimoniului natural al Deltei Dunării, dezvoltarea comunităților locale.” 

Întregul interviu poate fi citit aici

Citește și: Un primar din Gorj a intrat în vizorul DNA din cauza unor vaci Cine este OMUL din spatele lui Liviu DRAGNEA: Au apărut DOVEZI CLARE că el este cel care CONDUCECare este cea mai potrivită zi pentru o călătorie cu avionul

Născut în 1961, în București, Mălin Mușatescu a absolvit în anul 1991 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, iar filmul lui de diplomă, "Criza '91", a obținut premiul special al juriului la Festivalul filmelor studențești și a fost prima peliculă studențească din România selectată la cel mai prestigios festival de filme de diplomă de la Poitiers, Franța.

În perioada 1992-1993 a realizat primele filme documentare despre RBDD în calitate de angajat al Ministerului Mediului. A semnat imaginea a mai multor pelicule regizate de cineaști premiați la festivalurile internaționale de profil și a primit Premiul pentru imagine la Festivalul Filmului Documentar de la Cotroceni, 1999, și Premiul Uniunii Cineaștilor din România, 2005.

Mălin Mușatescu este și autorul volumului "Spinning. Odiseea pescarului digital", editată sub egida ''Aventuri la Pescuit'', care, potrivit propriei declarații, pune bazele teoretice ale pescuitului modern cu năluci la peștii răpitori și promovează o atitudine responsabilă față de resursa piscicolă din apele publice.

Citește și: Dacă reușești SĂ GĂSEȘTI LEOPARDUL din imagine, ești un ZEU. Doar UNA din 20 de persoane își dă seama (FOTO cu RĂSPUNSUL)Îngrijorător: Peste o sută de noi cazuri de rujeolă, confirmate în ultima săptămânăSCENE ȘOC în România! Cine este celebrul POLITICIAN PSD-ist, SNOPIT în BĂTAIE! A fost ATACAT în timp ce se îndrepta spre CASĂ (VIDEO)

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source