Lucia Morariu: “Voucherele de vacanță vor susține circulația … – Ziua de Cluj

Economie

Vacanțele în stațiuni și în Delta Dunării au avut cea mai mare creștere anul trecut dintre pachetele contractate în țara noastră, a anunțat fondatorul companiei de turism Eximtur, Lucia Morariu.

10% din totalul vânzărilor pentru destinații interne la Eximtur, de 1,6 milioane de euro, a fost achitată prin acest instrument de plată. “Apreciem introducerea sistemului voucherelor de vacanță pentru angajații din sistemul bugetar ca fiind o măsură excepțională de susținere a circulației turistice în România.

Acordarea în sumă limitată, 1.450 lei/persoană, va conduce la lărgirea bazei de beneficiari ai voucherelor, dar și la un efect multiplicator, deoarece se va adăuga resursa financiară proprie pentru petrecerea vacanței cu familia în România. Este cel mai important sprijin acordat în ultimii ani turismului românesc și apreciem o creștere importantă în 2018 pe toate segmentele în turismul intern” a menționat Lucia Morariu (foto stânga).

95.000 de turiști au optat pentru destinații autohtone în 2017, vânzările de vacanțe în stațiuni balneare, montane și în Delta Dunării cunoscând cea mai dinamică creștere, de peste 50%. Cererile pentru Venus, Eforie Nord și Jupiter au crescut cel mai mult datorită unităților hoteliere modernizate și transformate în complexuri all inclusive. Pentru o vacanță în România, un turist a plătit anul trecut, în medie, 157 de euro. 

Grecia și Turcia au rămas principalele destinații externe cerute, Turcia cunoscând o revenire în 2017. Cipru a fost cea mai dinamică destinație de litoral extern, susținută de zborurile companiilor aeriene nou introduse către această destinație, din București și Cluj-Napoca, și cu impresii foarte bune de la turiști cu privire la condițiile de climă, mare și servicii hoteliere. 

Dintre orașele europene, Londra a fost principala capitală vizitată, interesul față de crescând considerabil după anunțarea Brexit. Destinații precum Egipt, SUA, Danemarca, Africa de Sud au înregistrat o constanță deosebită. 40.000 de turiști au ales să își petreacă vacanța în străinătate, valoarea medie a pachetului fiind de 368 de euro.

Vânzările Eximtur au depășit 55 de milioane de euro în 2017, în creștere cu 15% față de anul anterior, fiind susținute de divizia de business (călătorii cu scop de afaceri și evenimente în Germania și Marea Britanie). Eximtur deţine 24 de agenții proprii şi francizate, în 18 orașe din România, cu 170 de angajați, fiind afiliată la rețeaua globală de travel management Uniglobe. În topul naţional al celor mai mari agenţii de turism din România în funcţie de cifra de afaceri se mai aflau Eurolines, Christian Tour, Happy Tour sau Paravion Tour.

De acelaşi autor

Din aceeaşi categorie

PublicitateLet's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source