Litoralul în septembrie: peste 50.000 de turiști la mare – Digi24

50.000 de turişti sunt la mare în acest prim weekend de toamnă. Şi se bucură că s-au hotărât să-şi ia concediu mai târziu: au parte de vreme de plajă şi de preţuri la jumătatea celor din sezon.

Bogdan are 29 de ani şi a venit la mare împreună cu iubita şi prietenii. Se bucură de vremea frumoasă şi spune că nu se aştepta să găsescă atât de mulţi turişti la început de septembrie. Vor sta cinci zile pe litoral.

„Plin de lume, oricum. Neaşteptat de multă lume pentru perioada asta. Am fost şi anul trecut în aceeaşi perioadă şi e mult mai multă lume”, spune Bogdan Câlţea, turist.

Sunt 27 de grade în aer şi 22 în apa mării. Iar preţurile sunt mult mai mici decât cele din vârful sezonului.

„Surprinzător de bine la acest început de septembrie. Este adevărat, avem hoteluri cu 100% capacitate, avem plajele pline. Nimeni nu se aştepta să vadă aşa ceva la începutul lunii septembrie”, afirmă Cristian Bărhălescu, preşedinte al Asociaţiei Litoral Delta Dunării.

„E şi pentru noi un motiv de bucurie. Sunt câteva zeci de mii de turişti în acest moment pe litoralul românesc şi în programul „Litoralul pentru toţi” începând de luni vor intra serii mai multe”, spune Corina Martin, vicepreşedinte Asociaţia Litoral Delta Dunării.

„Daca mergem pe un raport preț-calitate, crec ca cel mai bun raport este în România. Turismul din România e mult mai bine pus la punct decât cel din Bulgaria, și îmi asum acest lucru. Și calitatea serviciilor, și la tot ce oferă țara noastră ca obiective turistice, ca obiective culturale ..începând de la zona de balneo, pe care, cel puțin Bulgaria, nu o are”, spune Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului.

O familie cu doi copii care a ales să se cazeze într-un hotel de patru stele din staţiunea Mamaia a plătit pentru 2 nopţi, 950 de lei.

„În acest weekend am avut un grad de ocupare de 100%, mai ales pachetelor speciale pe care le-am lansat. Tarifele încep de la 325 de lei pe noapte”, spune Nicoleta Cârnu, reprezentant hotel.

În acest weekend, pe întreg litoralul sunt peste 50.000 de turişti.

Source