Jud. Tulcea, cele mai mari suprafeţe de teren cultivate ecologic din … – Radio Romania Actualitati

irinel-calin-tulcea

Foto: Arhivă.

Agricultorii din Delta Dunării încearcă să găsească noi oportunităţi de afaceri, în contextul interesului tot mai mare pentru produsele bio.

Ei s-au întâlnit recent, la Tulcea, cu agricultori din Ucraina şi din Republica Moldova, din apropierea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pentru a iniţia procedurile de certificare a produselor bio din această zonă.

Judeţul Tulcea are cele mai mari suprafeţe de teren cultivate ecologic din ţară, notează corespondentul nostru Irinel Călin.

Reporter: Cu zeci de mii de hectare de teren agricol în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, fermierii din această zonă trebuie să respecte rigori de mediu, este de părere Bogdan Dragomir, directorul Clusterului Bio-Danubius.

Bogdan Dragomir: Ne aflăm în interiorul unei rezervaţii naturale şi orice activitate economică în interiorul rezervatiei trebuie să fie una sustenabilă, din punct de vedere al mediului şi de aceea urmărim ca mare parte din agricultura din zona Deltei Dunării să fie una eco-friendly.

Reporter: Din Ucraina a fost prezent la Tulcea la acest simpozion prteşedintele Asociaţiei Odesa Organic, Alexander Babaian, care a declarat: "În ultimul timp, în Ucraina a început să se dezvolte piaţa organică. Noi credem că simpozionul acesta ar da un imbold şi ar da un sprijin foarte mare pentru a stimula această mişcare bio". Certificarea produselor bio din această zonă poate fi aprobată de INFOAM, autoritatea internaţională de certificare bio, care a fost reprezentată la acest simpozion de către directorul executiv, Markus Arbenz.

Markus Arbenz: Nu este prima dată. Am mai fost de multe ori aici, ceea ce înseamnă ca această zonă are un rol important în explozia produselor bio. Piaţa este bună peste tot în lume, cererea este în creştere în special pentru floarea soarelui şi pentru porumb.

Reporter: Judeţul Tulcea are cele mai mari suprafeţe de teren cultivate ecologic din ţară, însă produsele ajung foarte rar pe piaţa internă.


Etichetetulceacultura bioagricultoridelta dunariiteren cultivat ecologic

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source