Jandarmii vor să acceseze fonduri nerambursabile pentru … – stiripesurse.ro (Comunicat de Presă)

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Tulcea intenţionează să acceseze fonduri nerambursabile disponibile prin mecanismul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării (ITI-DD) pentru reabilitarea sediului din municipiul reşedinţă de judeţ. "IJJ este coordonat, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, de o echipă care ne sprijină în ceea ce priveşte înscrierea noastră în acest mecanism financiar (ITI-DD / n.r.). Dorim ca unitatea noastră să beneficieze de condiţii cât mai bune de lucru şi de executarea unor activităţiŢ, a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă, inspectorul şef al IJJ, colonel Ion Bordei, conform Agerpres.

IJJ are, în momentul de faţă, doar un singur sediu în judeţ, clădirile în care funcţionează subunităţile din oraşele Babadag şi Măcin aparţinând primăriilor. "Suntem interesaţi şi, în perioada următoare, vom face propuneri cu privire la modificarea tabelei de înzestrare în sensul introducerii altor mijloace de deplasare naval", a mai spus inspectorul şef al IJJ Tulcea. Colonelul Bordei a menţionat că, în ultimii doi ani, mobilitatea rutieră a IJJ a crescut cu 92%. "Avem o dotare suficientă pentru a asigura toate misiunile pe care le avem. În ceea ce priveşte misiunile în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, avem o relaţie de colaborare a Administraţiei Rezervaţiei cu care desfăşurăm misiuni. Conform protocoalelor încheiate, această structură asigură şi mijloacele de transport naval", a precizat inspectorul şef al IJJ Tulcea.

ITI-DD este singura investiţie teritorial integrată care se implementează în România în actuala perioadă de programare. Bugetul total estimat al acestui mecanism financiar nou la nivel european este de 1,1 milioane de euro din fonduri europene la care se adaugă finanţarea naţională.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source