Ivan Patzaichin la Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle … – Libertatea

Ivan Patzaichin la Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle. Rowmaniafest, la a şaptea ediţie.

Mii de persoane sunt așteptate în perioada 1-3 septembrie să participe, la Tulcea, la ediția cu numărul șapte al Rowmaniafest – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de organizator, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23.

Citește și...

Potrivit sursei citate, festivalul are rolul de a contribui la creșterea profilului național și internațional al orașului Tulcea și de a stimula dezbaterea despre viitorul sustenabil al Deltei Dunării.

Ediția 2017 va începe pe 1 septembrie cu tradiționala paradă pe Dunăre a campionilor Ivan Patzaichin, Vasile Dîba și Toma Simionov, cărora li se vor alătura și deținătorii de ambarcațiuni, convoiul urmând a se îmbarca la șantierul naval și va vâsli în aval până la debarcaderul Rowmaniafest, în zona scenei amplasate pe Faleza Dunării.

La festivitatea de deschidere sunt invitați și toți operatorii de turism din județul Tulcea, pentru că ei reprezintă un segment esențial pentru dezvoltarea sustenabilă a zonei.

„În continuare, Festivalul RowmaniaFEST ne oferă prilejul să îi întâmpinăm, ca în fiecare an, pe participanții la Tour International Danubien (TID), care vâslesc cei peste 2.500 de km ai Dunării, de la izvoare până la Marea Neagră.

Vom urmări mai multe competiții de vâslit (competiția ‘Ivan Patzaichin’ pentru pescarii profesioniști din deltă, etapa locală și etapa națională a concursului de canotcă 10 +1 Descoperă Rowmania), și mai multe probe de triathlon: Delta Rowmania Triathlon (etapă în Circuitul Național de Triatlon), MiniTRI (copii 9 — 13 ani) și cea de a treia ediție a Cupei Europene de Triatlon pentru juniori, ETU Triathlon European Cup.

Aceasta va reuni peste 70 de atleți din România, Austria, Bulgaria, Croația, Ecuador, Estonia, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg, Iordania, Polonia, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina și Ungaria”, se mai spune în comunicat.

Concertele de Rock’n’Row îi aduc pe scena de pe faleză pe Loredana, Vița de Vie, Krypton, Anton, White Mahala, RoHCP.

Sâmbătă și duminică, tot pe faleză, în dreptul Căpităniei Tulcea, va fi deschis Artizan Eco Delta — un târg al ONG-urilor preocupate de dezvoltarea durabilă a zonei, și al producătorilor și meșteșugarilor tradiționali.

Vizitatorii sunt invitați să participe la o consultare publică privind viitorul urbanistic al falezei și al orașului pentru a răspunde la întrebările: Cum se poate beneficia de pe urma trendului către turism sustenabil și turism lent? Cum se poate avea acces la infrastructură verde și investiții integrate? Punem Tulcea pe harta mentală a europeanului, dar cu ce imagine am vrea s-o asocieze?

Ivan Patzaichin la Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle. Activităţi pentru cei mici

Totodată, la Artizan Eco Delta, World Wildlife Fund a pregătit activități pentru cei mici — pictură pe tricouri, informare prin joacă, realizarea de fotografie cu mesaje de susținere a naturii.

De asemenea, două filme românești realizate în 2016 vor fi proiectate în Piața Civică: Sieranevada, regia: Cristi Puiu — sâmbătă, ora 21,00 și Inimi cicatrizate, regia: Radu Jude, duminică, ora 21,00, notează Agerpres

Evenimentul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin — Mila 23, cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea.

CITEŞTE ŞI: LIVE TEXT Simona Halep – Maria Sharapova, în primul tur la US Open (marți, ora 2.00). Ce crede șeful federației ruse de tenis

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source