“Întâlniri Teatrale la Sulina”: David Esrig susţine ateliere pe tema … – Secunda TV (Comunicat de Presă)

Prof. dr. David Esrig va susține ateliere pe tema teatrului multimedial, la proiectul pilot „Întâlniri Teatrale la Sulina”, ce se va desfăşura în perioada 31 august – 4 septembrie.

În cadrul acestui proiect, organizat de UNATC Bucureşti și Athanor Akademie din Passau, vor avea loc întâlniri ale reprezentanţilor şcolilor superioare de teatru şi film din ţările riverane Dunării (profesori şi studenţi) care au posibilitatea de a se cunoaște, de a discuta.

Scopul evenimentului este de a-i stimula pe participanți să colaboreze în cadrul unei reţele dunărene a şcolilor de teatru şi film și de crea la Sulina un centru de cercetare şi formare pentru tinerii artişti din ţările riverane Dunării.

Orașul Sulina, situat exact la intrarea fluviului Dunărea în Marea Neagră, în Delta Dunării, este locul unde s-a dezvoltat pentru prima dată conceptul Europei Unite, manifestat prin spirit de toleranţă şi convieţuire multietnică.

La întâlnirea școlilor dunărene vor fi prezente cinci ţări, nouă şcoli superioare de teatru şi film din România, Germania, Serbia, Bulgaria, Chişinău şi aproape 70 de reprezentanţi ai acestora.

Însă din dorința ca acest eveniment să se resimtă şi de către turiştii şi localnicii din regiunea județului Tulcea, programul evenimentului cuprinde şi două acţiuni destinate publicului larg: proiecţii de filme în cele trei seri ale proiectului și ateliere de teatru pentru copii susţinute de UNATC Bucureşti.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source