IMPRESIONANT! Cadoul făcut de Prințul Charles pentru români … – Realitatea

Prințul Charles, în doliu. Din păcate, a murit

Fundaţia Prinţul de Wales anunţă lansarea primului mare program în sprijinul micilor fermieri şi producători români, un proiect pilot de zece luni care se va derula sub forma unui studiu sondaj în cinci regiuni istorice ale României: Transilvania, Delta Dunării, Bucovina, Maramureş şi Banat.

"Intenţionăm să discutăm cu câteva sute de producători din aceste regiuni ca să vedem ce produse naturale fac, în ce cantitate şi la ce calitate, cum le vând şi cu câţi bani rămân în buzunar. La finalul acestei călătorii vom nominaliza cinci produse de calitate superioară (cu ajutorul unor experţi în calitatea mâncării din România, Italia şi Marea Britanie), produse ce pot vorbi frumos despre potenţialul agriculturii româneşti. Acest studiu însă ne va arăta şi dificultăţile de zi cu zi ale fermierilor şi producătorilor şi sperăm ca pe baza a ceea vor vom afla să gândim programe ulterioare specifice de susţinere a lor", se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a fundaţiei.

Produsele care sunt obiectul acestui sondaj sunt: brânzeturi, produse din carne, miere, uleiuri, ciuperci, legume şi fructe (inclusiv dulceţuri, conserve), scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, studiul din fiecare regiune se va încheia cu un curs de gătit, care, pe de o parte, să îmbunătăţească priceperea unor bucătari începători şi, pe de altă parte, să introducă aceste produse în meniul afacerilor din zonă sub forma unor reţete care folosesc ingrediente locale cu fler şi imaginaţie pentru a crea o experienţă pentru degustători.

Articole recomandate


Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source