HotelGuru.ro: Septembrie a crescut în preferințele turiștilor români – Secunda TV (Comunicat de Presă)

România a fost destinația preferată de turiștii români pentru concediul din vara aceasta, iar luna septembrie câștigă teren în opțiunile lor, potrivit unui studiu realizat de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

Măgura

Aproximativ 80% dintre respondenți au afirmat că și-au planificat concediul în România, fie ei români care locuiesc în țară sau care lucrează în afara țării și au dorit să își petreacă vacanța în stațiunile din țară.

În topul destinațiilor din România preferate de turiști se află litoralul Mării Negre, Valea Prahovei, Delta Dunării și satele din Transilvania. Preferința pentru litoralul Mării Negre nu este o surpriză, având în vedere că anul trecut pentru 1 milion de turiști și-au petrecut vacanț pe litoralul românesc.

Cei mai mulți români și-au planificat concediul în luna august (peste 50% dintre respondenți). Marea surpriză a studiului este că aproximativ 30% și-au plănuit o vacanță la începutul lunii septembrie. Au explicat această opțiune prin prețurile mai accesibile de la final de sezon, lipsa aglomerației, trafic mai lejer și temperaturi moderate.

Bugetul alocat unei vacanțe în România vs. în străinătate

Cei mai mulți români (peste 70%) alocă pentru bugetul unei vacanțe în România între 100-200 lei pe zi, de persoană, iar pentru o vacanță în străinătate între 75-150 euro pe zi. Printre destinațiile din străinătate preferate de români pentru concediul de vară se număra Grecia, Bulgaria, Spania și Croația.

Majoritatea românilor (45%) pleacă în concediu alături de familie și copii, 37% în cuplu și 15% alături de prieteni.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2615 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada iulie – septembrie 2017.

Despre HotelGuru.ro

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1700 de unități de cazare românești din totalul celor peste 51.000 de unități de cazare din întreaga Europă, afișate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât și la hoteluri de 5 stele. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, în Europa Centrală și de Est.   

Szallas.hu a fost desemnată de către Deloitte în raportul său “Technology Fast 50 în Central Europe” drept compania cu cea mai mare creștere din Europa Centrală, activă în domeniul tehnologiei.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source