Guvernatorul Mușetescu, despre pescuitul sportiv în Deltă: Plătesc … – AGERPRES

Guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Mușetescu, susține că nu va retrage propunerile de modificare a pescuitului recreativ în Rezervație, în urma reacțiilor primite pe care le compară cu cele privind limitarea capacității motoarelor ambarcațiunilor care circulă în Deltă.

"Nu există niciun argument care să mă convingă să retrag propunerile privind interzicerea capturării exemplarelor din cele patru specii de către pescarii recreativi. Readucem pescuitul recreativ din România pe făgaș, așa cum se întâmplă peste tot în Europa. Dar sunt mulți pescari recreativi care nu sunt educați și ei încă mai cred că a pescui recreativ înseamnă să-ți compensezi din cheltuielile venirii în Deltă de la Buzău, Cluj sau eu știu de unde prin cantitățile extrase. Permisul este zero lei, deci ei nu au niciun argument. Și eu plătesc să merg la schi, dar nu plec cu telefericul acasă", a declarat, pentru AGERPRES, guvernatorul Rezervației.

Mușetescu a comparat reacțiile primite la propunerile privind pescuitul sportiv în Delta Dunării cu cele pe tema limitării capacității motoarelor ambarcațiunilor care circulă în Deltă.

"Este același tip de reacție ca cel primit după propunerea noastră de a limita accesul motoarelor puternice pe ghioluri. Sunt pescari așa-ziși recreativi care nu primesc cu plăcere ideea că nu mai pot opri capturile", a mai spus guvernatorul Mușetescu.

El a precizat că a înțeles argumentul operatorilor turistici și că a retras propunerea în contextul în care poate fi pusă în practică soluția controlului vitezelor ambarcațiunilor prin intermediul sistemelor radar.

La începutul acestei luni, Mușetescu a anunțat că Administrația RBDD a propus ca începând de anul viitor pescarii sportivi din Deltă să nu mai poată lua cu ei exemplarele capturate din patru specii de pești — crapul, somnul, șalăul și știuca. În plus, pentru ultimele trei specii amintite, în Rezervație, va fi permis doar pescuitul recreativ cu năluci artificiale.

Propunerile au fost înaintate Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și ar putea fi cuprinse în ordinul de anul viitor pentru prohibiția pescuitului în România.

În urmă cu aproape două luni, operatorii privați de turism din județ și unele autorități din Deltă au criticat Administrația RBDD, din cauză că a dorit modificarea Regulamentului de acces și circulație a ambarcațiunilor în Rezervație. În urma nemulțumirilor exprimate public, guvernatorul Rezervației a decis retragerea propunerilor, iar operatorii turistici au anunțat că au început o campanie de strângere a semnăturilor pentru modificarea legii nr. 82/1993 privind înființarea Rezervației, astfel încât populația să aibă reprezentanți în conducerea Administrației RBDD.

AGERPRES / (A, AS — autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frățilă)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source