Fostul guvernator-gunoier al Deltei Dunării, administrator la Oil … – E-politic

Oil Terminal SA are din aceasta saptamana un nou Consiliu de Administraţie (CA), după ce Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a votat revocarea foştilor membri şi alegerea unei noi componenţe. Ca atare, cinci din cei foşti şapte membri se regăsesc şi în noul CA, iar noii veniţi sunt impusi politic, mai exact pe filiera ALDE.

AGA de la Oil Terminal a votat reînnoirea mandatelor pentru Toma Bogdan Costreie, Cristian Florin Gheorghe, Ionuţ Barbu, Hermina Bectir şi Ovidiu Aurelian Andrei. În schimb, nu le-au fost reînnoite mandatele Marianei Nicoleta Moise şi al Staar Rating SRL, reprezentat de Dan Cristian Bărbulescu. În locul lor, au fost instalaţi pentru un mandate provizoriu de administrator Nicolae Cîmpeanu şi Paul Cononov. Nicolae Cîmpeanu este din 2007 şeful Compartimentului Documente Clasificate al Petrom SA, companie la care lucrează din 1990. În vârstă de 49 de ani, Cîmpeanu a terminat la 40 de ani Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Spiru Haret, iar în prezent este consilier local PSD în comuna Berca, din judeţul Buzău.

Interesant este şi faptul că Nicolae Cîmpeanu va administra Oil Terminal în condiţiile în care este angajatul Petrom, unul dintre cei mai importanţi clienţi ai companiei de stat constănţene. Pe de altă parte, Ministerul Energiei condus inca de traseistul ALDE Toma Petcu, care deţine Oil Terminal, este acţionar şi la OMV Petrom. Şi al doilea nou administrator al Oil Terminal este un personaj cu totul inedit. Paul Cononov este directorul Secţiei de Gospodărire a Apelor Tulcea şi preşedinte FLAG Delta Dunării. În perioada 2008-2009, Cononov a fost consilierul personal al premierului de atunci, Emil Boc, iar între anii 2005 şi 2008, în guvernările PNL şi PDL, a fost guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, venind de la o firma de salubritate si demascat de CNSAS ca fiind colaborator al securitatii.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source