Fiscul scoate la vânzare proprietăţile din Delta Dunării ale lui Vîntu – Ziarul BURSA

click aici

     Licitaţia prin care statul vrea să recupereze prejudiciul de 83 de milioane de euro din dosarul Petrom Service va avea loc la sfârşitul acestei luni.
     Astfel, ANAF organizează, pe 28 septembrie 2017, licitaţii pentru vânzarea a trei proprietăţi sechestrate în dosarul penal nr. 37339/3/2012: Complexul hotelier "Lebăda" de la Crişan, situat pe braţul Sulina, cu suprafaţa totală de aproape 4 ha şi preţ de pornire a licitaţiei de 7.464.570 lei (1.622.732 euro) fără TVA; Complexul hotelier "Sulina", din Sulina, cu suprafaţă totală de peste 1,4 ha şi preţ de pornire a licitaţiei de 4.355.446 lei (946.836 euro) fără TVA; Proprietatea situată în Loc. Mihăileşti, str. Ghirculeşti, nr. 28, cu o suprafaţă totală de 1.905 mp, din care 1543 mp curţi şi construcţii şi 362 mp arabil. Preţul de pornire a licitaţiei este de 282.319 lei (61.373 euro) fără TVA.
     Ofertanţii trebuie să depună dosarele până cel târziu miercuri, 27 septembrie, la sediul AJFP Ilfov din Bucureşti.
     Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la opt ani închisoare pentru spălare de bani în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI). În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul lider de sindicat Liviu Luca şi omul de afaceri Octavian Ţurcan.
     În primă instanţă, Vîntu a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare, magistraţii dispunând şi să îi fie confiscate şapte milioane de dolari.
     În dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în 24 septembrie 2012, fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare. Tribunalul Capitalei a decis condamnarea lui Sorin Ovidiu Vîntu la două pedepse de câte patru ani de închisoare pentru infracţiunile de spălare de bani şi a dispus achitarea lui pentru instigare la delapidare. În urma contopirii celor două pedepse, instanţa a dispus ca omul de afaceri să execute şase ani şi patru luni de detenţie. În plus, judecătorii au hotărât să confişte de la Vîntu suma de 7.289.406 de dolari, bani pe care i-a obţinut în urma infracţiunii de spălare de bani. În prezent, Vîntu este încarcerat în urma unei condamnări de şase ani şi două luni de închisoare, pedeapsă primită în iulie 2016, după ce a fost acuzat de devalizarea societăţii Petromservice. Vîntu mai are două condamnări definitive, în dosarul privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi, respectiv, cel privind favorizarea lui Nicolae Popa. 

C.I.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source