Expoziţie de fotografii vechi de ziua rezervaţiei biosferei Delta Dunării – Radio Romania Actualitati

irinel-calin-tulcea

   Foto: Arhivă/Irinel Călin.

Astăzi este ziua rezervaţiei biosferei Delta Dunării. Administraţia rezervaţiei a decis să marcheze acest moment printr-o expoziţie de fotografii vechi, în care se poate vedea schimbarea dramatică prin care a trecut Delta.

Astăzi se împlinesc 27 de ani de la înfiinţarea prin lege a rezervaţiei biosferei Delta Dunării, iar administraţia acestei rezervaţii, în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" şi Asociaţia "Salvaţi Flora şi Fauna Deltei Dunării" a vernisat la centrul eco-turistic din Tulcea o expoziţie de fotografie veche. Imaginile, toate alb-negru, aduc în atenţia publicului aspecte din viaţa grea dar pitorească a locuitorilor Deltei; o Deltă mult schimbată după aproape trei decenii de la înfiinţarea rezervaţieim, recunoaşte şi guvernatorul acesteia, Mălin Muşetescu.

Mălin Muşetescu: "Rezervaţia biosferei Delta Dunării are o vârstă frumoasă deja şi eu zic că este un moment excelent să aruncăm şi o privire înapoi, să facem legătura cu trecutul, pentru a ne înţelege mai bine viitorul.

"Evident că nu mai sunt păsările de altădată, nu mai sunt peştii de altădată şi, foarte important, nu mai sunt oamenii de altădată.

"Obiceiurile încet se pierd. Poate nici noi nu am ştiut în ultimii 30 de ani să ne purtăm cu natura şi poate că am crezut că Delta este un sac fără fund."

Expoziţia de fotografii vechi intitulată "Delta Dunării - trecutul continuu" este deschisă publicului timp de şapte zile, la centrul eco-turistic din Tulcea, însă fotografiile vor fi expuse de la sfârşitul săptămânii viitoare şi la sediul administraţiei rezervaţiei din municipiul Tulcea./opopescu


EticheteDelta Dunăriiexpoziţie de fotografie vecheMălin Muşetescu

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source