Exit: Divizia de investiții a Băncii Mondiale iese după 5 ani, pentru … – Profit.ro

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, iese din acționariatul grupului de companii Transport Trade Services, prin care omul de afaceri constănțean Alexandru Mircea Mihăilescu controlează inclusiv Navrom, operatorul de transport de pasageri și mărfuri din Delta Dunării, vânzându-și întreaga participație, de 6%, pentru aproape 9,4 milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Acțiunile sunt preluate de grup, prin răscumpărarea acțiunilor proprii. Din acționariatul grupului face parte și fostul ministru al Finanțelor Viorel Ștefan (9% din acțiuni), originar din Galați, remaniat în vara acestui an.

În 1980-1991, Viorel Ștefan a fost economist la Navrom Galați, iar ulterior a fost director general al companiei.

Tranzacție discretă: Carrefour a preluat sub control platforma Bringo, cea mai importantă mișcare din ultimii ani pe piața locală a comerțului online cu alimente UPDATE: Carrefour confirmăCITEȘTE ȘI Tranzacție discretă: Carrefour a preluat sub control platforma Bringo, cea mai importantă mișcare din ultimii ani pe piața locală a comerțului online cu alimente UPDATE: Carrefour confirmă

IFC a intrat în acționariatul grupului de companii în urmă cu 5 ani, printr-un aport de capital de 12 milioane euro.

Grupul TTS este unul dintre cei mai mari operatori de transport naval din România, având însă operațiuni și în transportu feroviar, prin firma Transfer International Spedition (TIS). 

Din grup fac parte companiile Navrom Galați, TTS Constanța, Canopus Star Constanța, Trans Europa Port Galați, Cernavodă Shipyard, Bunker Trade Logistic Constanța, Cargorom Antwerp (Belgia), TTS Viena, Agrimol Trade București, Transterminal Chișinău.

Anul trecut, grupul a avut afaceri de 275,7 milioane lei și un profit net de 11,1 milioane lei.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source