Doi pescari din Delta Dunării au pregătit 300 de porţii de borş de … – Tribuna

Doi pescari din Delta Dunării au pregătit 300 de porţii de borş de peşte şi peşte prăjit "ca pe baltă", pe 1 Decembrie

1 Decembrie a readus în Muzeul ASTRA şi doi pescari lipoveni din satul Mila 23 din Delta Dunării care au pregătit și împărțit 300 de porții de borș de pește și pește prăjit "ca pe baltă” în cadrul unor ateliere culinare organizate în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Cherhanaua din Mahmudia.


Borşul de peşte este specific aşezărilor de lipoveni din satele Deltei Dunării, fiind pregătit din crap, caras, fitofag, roşioară şi babuşcă. De asemenea, se folosesc ceapă albă, roşii în bulion, ardei, leuştean, rădăcină de ţelină, sare, oţet şi ulei.

  • "Legumele se curăţă şi se mărunţesc. La fel peştele se eviscerează şi se proporţionează. Se pun într-un ceaun circa 20 de litri de apă. Când apa începe să fiarbă se pun ceapa, ardeiul, rădăcina de ţelină şi un litru de ulei. Se lasă la fiert cca. 20 de minute. Când apa fierbe la foc potrivit se adaugă cartofii feliaţi, se lasă cca. 10 minute la clocot apoi se pune peştele. Se mai lasă încă 25 de minute la fiert, se adaugă gradual sare şi oţet. Când legumele şi peştele sunt îndeajuns de fierte se scoate ceaunul de pe foc", este reţeta pescarilor pentru borşul de peşte.

Atelierul culinar cu rețete din Delta Dunării va avea loc și sâmbătă, 2 decembrie, între orele 11 și 16​, când pescarii vor pregăti malasolcă şi, din nou, peşte prăjit "ca pe baltă".Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source