Doi antreprenori au investit 3.000 de euro într-un start-up prin care … – Ziarul Financiar

Un start-up pe zi

astăzi, 00:06 Autor: Alina-Elena Vasiliu

♦ O excursie în România costă între 450 şi 700 de lei, printre destinaţiile bifate până acum regăsindu-se Delta Dunării, Munţii Făgăraş, Munţii Iezer Păpuşa sau peşterile din Podişul Mehedinţi.

Doi antreprenori au fondat un start-up prin care organizează expediţii în aer liber pentru amatorii de aventură atât în România, cât şi în străinătate. Paul Călin şi Silviu Dragomir au pus bazele businessului Wild Thing în 2011, iar primele ex­cursii au în­ce­put să le or­ga­ni­ze­ze în octom­brie 2013. „Am investit circa 2.000-3.000 de euro, în echi­pa­mente, corturi, saci de dor­mit. Din 2013 până acum, am or­ga­nizat peste 30 de expediţii. Anul trecut am avut câştiguri de 50.000 de euro“, spune Paul Călin, 39 de ani, unul dintre cei care au pus bazele Wild Thing.

O excursie în România costă între 450 şi 700 de lei, printre destinaţiile bifate până acum re­găsindu-se Delta Dunării, Munţii Făgăraş sau peşterile din Podişul Mehedinţi. În afara ţării, un călător cu Wild Thing plăteşte bi­le­tul de avion şi o taxă de participare. „Pentru Ma­roc, spre exemplu, taxa este de 1.450 de euro, la care se adaugă şi costul trans­por­tului, adică biletul de avion. Ex­cursia presu­pune şase zile de stat în deşert“, mai spune Călin. Cei doi antreprenori au orga­ni­zat şi expediţii încadrate în seg­mentul B2B (business to business), adre­sate companiilor, adică team buil­ding pentru angajaţi. În afacere, sunt cooptaţi şi explo­ra­tori, sportivi şi specialişti în stu­dierea mediului natural.

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2018

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source