Documentarul AGERPRES “Tărâmul dintre ape”, proiectat la … – AGERPRES

Documentarul "Tărâmul dintre ape" a fost proiectat, luni, în a cincea zi a Festivalului internațional de film documentar CRONOGRAF de la Chișinău.

"Tărâmul dintre ape" prezintă Delta Dunării prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci. Pentru aceștia, Delta Dunării este unicul loc numit "acasă". Cu ajutorul filmărilor aeriene și subacvatice, echipa AGERPRES Video a încercat să ilustreze cât mai bine acest loc, prezentat nu doar într-un mod turistic.

La eveniment a fost prezentă echipa care a lucrat la "Tărâmul dintre ape": Marilena Gheorghiță, Sergiu Olteanu și Andrei Cârlan.

În cadrul sesiunii de Q&A, realizatorul Marilena Gheorghiță a precizat că ideea documentarului a pornit din curiozitatea și provocarea de a descoperi acest tărâm deosebit, fără a interveni și fără a modifica realitatea.

"Am descoperit părți gri, cu foarte multă suferință, durere, singurătate. Dar în locul acela, dincolo de singurătatea aceasta, există speranța, pe care am văzut-o. Există bucuria unei clipe pe care o trăiești simplu, pentru că noi am uitat să apreciem ceea ce înseamnă simplu și căutăm de fiecare dată complexitatea", a adăugat Marilena Gheorghiță.

Totodată, ea a subliniat faptul că popoarele din Deltă, cu tradițiile și obiceiurile lor, alcătuiesc practic "o mică Europă", cu oameni care și-au pus amprenta asupra acestui loc unic.

Documentarul "Tărâmul dintre ape" poate fi urmărit online, la linkul: https://goo.gl/bKZ0V0.

În cadrul CRONOGRAF, Agenția Națională de Presă a prezentat și documentarul "Descoperă România cu Peter Hurley", povestea irlandezului îndrăgostit de români și de România.

* Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior.

Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Festivalul CRONOGRAF este unicul festival internațional de film documentar din Republica Moldova, fiind organizat la Chișinău, anual, începând cu 2001. Acest eveniment a apărut la inițiativa unui grup de tineri cineaști moldoveni, organizați în cadrul OWH Studio, care și-au propus să animeze viața culturală din Republica Moldova și să aducă mai aproape de public documentare de ultimă oră, din întreaga lume.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Florin Marin, imagine: Sergiu Olteanu, grafician: Andrei Cârlan, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source