Documentarul AGERPRES ''Tărâmul dintre ape'' – la festivalul … – AGERPRES

Documentarul AGERPRES "Tărâmul dintre ape" va fi proiectat sâmbătă, de la ora 12,30, la cea de-a treia ediție a Festivalului internațional de film documentar antropologic "Culese din Balkani", care se desfășoară la Muzeul Național al Țăranului Român (Cinema Muzeul Țăranului & Clubul Țăranului).

Filmul prezintă Delta Dunării, însă nu doar turistic, ci prin intermediul unor povești de viață ale localnicilor, care, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, consideră acest "tărâm" singurul loc de pe pământ care poate fi numit "acasă".

Prin realizarea documentarului, echipa AGERPRES Video dorește să ilustreze cât mai bine acest loc și să transmită deopotrivă simplitatea, dar și complexitatea lui, suferința, alături de bucurii și speranță, farmecul cosmopolit.

La finalul proiecției, realizatoarea documentarului Marilena Stănescu va participa la o sesiune de Q&A și va împărtăși cu cei din sală emoțiile "culese" în timpul filmărilor.

"Tărâmul dintre ape" a mai fost difuzat și în cadrul festivalurilor: Serile filmului românesc (Iași), Cronograf — Festivalul Internațional de Film Documentar (Chișinău), Festivalul Propatria — tinere talente românești (Roma, Italia), Festivalul internațional de arte vizuale — Vama sub lumini de Oscar (Vama Veche), Târgul internațional de carte Bookfest — Chișinău.

Festivalul "Culese din Balkani" are loc în perioada 3 — 5 noiembrie, ocazie cu care vor fi proiectate mai multe filme documentare din Balcani (România, Grecia, Croația, Serbia, Bulgaria, Muntenegru), dar și din Brazilia, Noua Zeelandă, SUA, Germania, Iran, Norvegia, UK, Israel, realizate de regizori, antropologi, etnologi, studenți. Intrarea este liberă.

În fiecare an, festivalul aduce împreună antropologi, etnologi, regizori de film și studenți pentru a celebra filmul documentar și expresiile sale antropologice. Festivalul are un punct de interes principal regional — zona Balcanilor, însă aduce în fața publicului filme antropologice și din alte zone culturale și geografice.

Festivalul are loc la MNȚR, fiind un eveniment fondat de Cooperativa Urbană, organizat împreună cu Muzeul Țăranului Român, Centrul pentru Educație Vizuală și Antropologică (CEVA) și Clubul Țăranului.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source