Delta Dunării, la un vot distanţă de transformarea într-un paradis fiscal – Telegraf

Delta Dunării este la un vot distanţă de tranformarea într-un paradis fiscal. O lege, aprobată deja de Senat, promite facilităţi fiscale celor care vor investi în cazinouri sau falicităţi pentru turism. Legea a fost promovată fără consultarea celor din Deltă şi nici a specialiştilor în jocuri de noroc. ONG-urile sunt deja în alertă şi pregătesc contestarea la Curtea Constituţională. Mai ales că şi alte zone protejate ar fi vizate de facilităţi fiscale, în cazul unor investiţii majore. Delta Dunării, paradisul natural al României, ar putea deveni şi un paradis fiscal pentru cazinouri. Dar şi pentru cei care vor ridica hoteluri și restaurante pe insule, grinduri și alte parcele neexploatate. Vor fi scutiți de la plata impozitului pe teren, iar taxele locale scad la jumătate. Legea care prevede aceste facilităţi a fost deja adoptată de Senat. De la început a fost însă contestată de cei care cer protejarea Deltei.

Iar lucrurile ar putea lua o amploare greu de controlat.

Proiectul de lege este propus de senatorul PSD Șerban Nicolae şi nu viza Delta sau alte zone protejate. Un amendament a extins efectele legii. Dar proiectul a fost depus şi aprobat fără consultarea Oficiului pentru Jocuri de Noroc sau a celor din Delta Dunării.

Camera Deputaților este forul decizional. ONG-urile de mediu se gândesc deja să conteste legea la Curtea Constituțională.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source