Comunicat de presă – IPJ Tulcea – AGERPRES

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA COMERȚULUI ILICIT CU PRODUSE DIN PEȘTE ȘI COMBATEREA BRACONAJULUI PISCICOL

În perioada 09.10.2017 — 15.10.2017, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Delta Dunării și Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu produse din pește și a pescuitului ilegal.

În perioada 09.10 — 15.10.2017, polițiștii au efectuat verificări și controale la societăți cu profil piscicol din zona Rezervației Biosferei Deltei Dunării.

Polițiștii au verificat 51 de ambarcațiuni și 75 de autovehicule și au constatat 20 de infracțiuni la Ordonanța de Urgență nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

Pentru instrumentarea celor 20 de infracțiuni constatate, 10 persoane sunt cercetate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008, 6 dintre acestea fiind depistate în flagrant.

Au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 23.000 de lei, la Ordonanța de Urgență nr. 23/2008 și la Legea nr. 82/1993, privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 5035 kg de pește, de diferite specii, 39 setci din plasă monofilament, precum și 13 setci cu fir textil.

Valoare totală a bunurilor confiscate este de 33.800 de lei.

La acțiune au participat reprezentanți ai Administrației Rezervației Biosferei Deltei Dunării Tulcea, Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură Tulcea, precum și comisari de mediu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Exemple:

La 15.10.2017, polițiștii Postului de Poliție Turcoaia au depistat în flagrant pe malul brațului Măcin, un bărbat de 34 de ani, din comuna Turcoaia, care pescuia cu o setcă monofilament, fără să dețină autorizație sau licență pentru pescuit. În urma controlului, polițiștii au identificat cantitatea de aproximativ 5 kg de pește. Celui în cauză s-a întocmit dosar penal.

La 15.10.2017, în zona brațului Măcin, între comunele Turcoaia și Peceneaga, polițiștii Postului de Poliție Turcoaia și Postului de Poliție Greci au depistat în flagrant doi bărbați cu vârstele de 41 și 65 de ani, ambii din Tulcea, care pescuiau comercial dintr-o barcă cu patru plase monofilament, fără a fi autorizați și fără a deține licență de pescuit comercial. Ambarcațiunea a fost ridicată în vederea confiscării și lăsată în custodie proprietarului până la finalizarea cercetărilor, iar uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării. S-a întocmit dosar penal.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source