Comunicat de presă – IGPR – AGERPRES

ACȚIUNI PENTRU PROTEJAREA FONDULUI PISCICOL Aproape 8 tone de pește pescuit ilegal au fost confiscate de polițiști în urma acțiunilor organizate pentru protejarea fondului piscicol, în primele 4 luni ale acestui an. De asemenea, au fost întocmite peste 400 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol.

Polițiștii structurilor de ordine publică, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, în primele patru luni ale anului 2017.

Astfel, polițiștii au efectuat peste 2.000 de controale în apele continentale (fluvii, râuri, Delta Dunării, lacuri și bălți), au verificat legalitatea transportului de pește și al produselor din pește, proveniența, depozitarea și valorificarea acestuia.

De asemenea, pe parcursul acestei perioade, polițiștii au controlat aproape 1.800 de piețe, târguri, societăți comerciale și amenajări piscicole.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au întocmit 416 dosare penale pentru infracțiuni la regimul piscicol, au confiscat peste 7,88 tone de pește și 23 de kilograme de icre.

Exemple:

Polițiștii efectuează cercetări pentru pescuit comercial sau sportiv, fără licență sau autorizație de pescuit, într-o cauză în care un bărbat, de 39 de ani, din județul Tulcea, a raportat capturarea a 2.800 kg. de pește către A.R.B.D.D., fără a poseda documente de reglementare, respectiv permis sau autorizație de pescuit comercială.

În urma efectuării unui control la o societate comercială din Tulcea, s-a constatat că aceasta nu avea documente justificative pentru o parte din peștele deținut. De asemenea, accesul organelor abilitate în vederea controlului la stocul de marfă a fost împiedicat de reprezentantul societății.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de împiedicarea, sub orice formă, a organelor competente de a intra în condițiile prevăzute de lege în sedii, incinte, ori pe terenuri cu scopul verificărilor financiare, fiscale sau vamale și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice, obținute din pescuit ori produselor din pește, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Într-un alt caz, în urma efectuării unui control la o altă societate comercială din Tulcea, au fost depistate 440 kg. de scrumbie pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Peștele a fost confiscat și predat la o societate de profil în vederea valorificării, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice, obținute din pescuit ori produselor din pește, faptă prevăzută și pedepsită de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

CENTRUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source