Comunicat de presă – IGPR – AGERPRES – AGERPRES

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR PE APĂ Siguranța pe ape și prevenirea și combaterea braconajului piscicol rămân în atenția polițiștilor de la transporturi.

În urma acțiunilor organizate de Poliția Română săptămâna trecută, au fost constatate 20 de infracțiuni, au fost aplicate peste 90 de amenzi și au fost confiscate 5 tone de pește și aproape 50 de setci, în lungime de peste 2.000 m.

În perioada 9 — 15 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării a Poliției Române au efectuat verificări și controale pe apă și uscat, în Delta Dunării și pe Marea Neagră, pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu produse piscicole și a pescuitului ilegal, precum și pentru menținerea siguranței pe ape.

Au fost efectuate aproape 40 de acțiuni, în urma cărora polițiștii au constatat 20 de infracțiuni la O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, de comiterea cărora sunt bănuite 10 persoane, 6 dintre acestea fiind depistate în flagrant delict.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 23.000 de lei, dintre care 36 la O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și 9 la Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Totodată, au fost confiscate 5.035 de kilograme de pește de diferite specii, 39 de setci din plasă monofilament, în lungime de 1.635 de metri, precum și 13 setci cu fir textil, în lungime de 460 de metri.

Valoare totală a bunurilor confiscate este de 33.800 de lei.

La acțiuni au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea, precum și comisari de mediu și inspectori piscicoli.

Exemple:

* * * În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării a Poliției Române au depistat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 33 și 56 de ani, din din localitatea Sf. Gheorghe, județul Tulcea, din Delta Dunării, care ar fi desfășurat activități de pescuit comercial ilegal. Cei în cauză ar fi capturat 3.430 de kilograme de pește, diferite specii, cauzând un prejudiciu fondului piscicol național în valoare de 20.580 de lei.

În cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit.

* * * La data de 10 octombrie a.c., în urma unui control efectuat la un agent economic, la sediul acestuia au fost descoperite aproape 850 de kilograme de pește proaspăt, din speciile somn, știucă, caras și babușcă.

Reprezentantul agentului economic, un bărbat, de 55 de ani, din localitatea Murighiol, județul Tulcea, nu a putut să prezinte documente legale de proveniență pentru cantitatea deținută.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori a produselor din pește.

CENTRUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source