Comunicat de presă – Consiliul Județean Tulcea – AGERPRES

Final de proiect: Festivalul Diversității de la Mahmudia, la început de drum

Miercuri, începând cu ora 11.00, administratorul public al județului Tulcea, Vasile Strat, a participat la o conferință de presă organizată cu ocazia încheierii proiectului referitor la realizarea Festivalului Diversității Mahmudia — Delta Dunării 2017.

Prima ediție a unui eveniment — spectacol al minorităților locale din Mahmudia s-a dovedit a fi un mare succes: o spun cei peste 2.000 de spectatori care au participat la evenimentele de la sfârșitul lunii iulie.

'Voi începe prin a transmite sincere felicitări celor care au gândit și care au pus în practică acest proiect, care a cumulat vizite la obiectivele turistice din localitatea Mahmudia (expoziția de Artă Tradițională, la bisericile din localitate, la Casa Pescarului, La Cetatea Salsovia, la Cazematele de pe dealurile Beștepe)', a transmis administratorul public Vasile Strat.

Precum alte festivaluri de renume internațional, evenimentul de la Mahmudia ne-a propus o paradă a portului popular, completată de expoziția comunităților etnice din județ, de o demonstrația culinară, dar și de un mic târg al meșteșugarilor și artizanilor dobrogeni. Toate acestea, completate de spectacolul pus în scenă de principalii organizatori, la care au participat și ansamblurile comunităților din Tulcea, creează un tablou perfect ce ilustrează cele mai frumoase tradiții ale județului.

'Ne dorim ca, la anul, să gândim mai în profunzime acest eveniment, să dăm o altă amploare evenimentului: mă refer, în primul rând, la parada portului popular, un spectacol care a impresionat foarte multă lume, dar și la o altă abordare a demonstrației culinare — vrem ca aceasta să fie realizată la fața locului, iar toți invitații să poată gusta produse din pește', a transmis Domnica Maftei, coordonator al proiectului.

'Închei prin a vă transmite sincere felicitări pentru modul în care ați pus la punct acest frumos eveniment care scoate în evidență, practic, latura multiculturală a județului nostru și prin a vă asigura, încă o dată, că ușa Consiliului Județean Tulcea vă este în continuare deschisă pentru astfel de proiecte de promovare a județului nostru', a mai spus Vasile Strat.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source