Comunicat de presă – Consiliul Județean Tulcea – AGERPRES – AGERPRES

Calendarul evenimentelor tulcene pe 2018, în discuție la Consiliul Județean

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat marți, 7 noiembrie 2017, la întâlnirea organizată sub oblăduirea Consiliului Județean și a Asociației de Management al Destinației 'Delta Dunării', în scopul luării în discuție și, ulterior, a întocmirii calendarului de evenimente ce urmează a se desfășura în anul 2018 în județul Tulcea.Cu acest prilej, au mai fost prezenți președintele A. M.D. 'Delta Dunării', Cătălin Țibuleac, Ivan Patzaichin, președintele Asociației 'Ivan Patzaichin — Mila 23', Mihai Tănase, promotorul 'Danube Delta Rally', primarul Comunei Jurilovca, Eugen Ion, primarul Comunei Luncavița, Ștefan Ilie, precum și mulți alți reprezentanți ai instituțiilor organizatoare de evenimente din județul nostru.

'Aș dori să încep prin a saluta inițiativa Asociației de Management a Destinației Turistice 'Delta Dunării' care va coordona acest calendar al evenimentelor culturale, sociale, educative ce vor avea loc în cursul anului viitor, astfel încât atât tulcenii, cât și turiștii să fie corect informați cu privire la oportunitățile de petrecere a timpului liber pe o perioadă determinată.

Pentru cei care, poate, nu sunt în temă cu această asociație nou apărută în plan local, vreau să vă spun că vorbim despre o structură în care se dorește a fi antrenat întreg județul — administrație locală, agenți economici, operatori turistici, transportatori etc, care va reprezenta o 'voce unică' în ceea ce privește gestionarea turismului în această zonă a țării (pe zona de Deltă și nu numai).

Trebuie să recunoaștem faptul că în ultimii ani Tulcea a 'crescut' natural din punct de vedere turistic, prin prisma faptului că avem o singură Deltă, dar, la momentul de față, turismul în Tulcea trebuie pus pe anumite coordonate, pentru a aduce plus valoare.

Realizarea unui calendar al multelor evenimente organizate aici, în Nordul Dobrogei, are menirea de a fideliza turiștii interesați deja de zona Deltei Dunării, de a îi determina să își contureze un sejur care să le completeze oportunitățile de petrecere a timpului petrecut aici, dar și de a extinde sezonul în Delta Dunării.'

În cadrul întâlnirii, cei prezenți și-au expus propunerile de evenimente socio-cultural-artistice și turistice pentru anul 2018, în vederea sincronizării și armonizării acestora în forma unui calendar ce urmează a fi întocmit după alte runde de discuții, ce vor avea darul de a concretiza tabloul evenimentelor preconizate a se desfășura în județul Tulcea în anul următor.

Let's spread the love!

Learn How To Be #1 on Google Results