Comunicat de presă – Asociația Litoral-Delta Dunării – AGERPRES

Festivalul Antic Tomis, ediția a VI-a Asociația Litoral-Delta Dunării în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează în perioada 25-27 august 2017 a șasea ediție a Festivalului Antic Tomis, cel mai apreciat eveniment cultural-istoric al orașului Constanța.

Evenimentul se va desfășura în Parcul Carol de lângă Termele Romane (unde a avut loc și prima ediție), cu participarea dacilor, geto-dacilor, romanilor și gladiatorilor de la asociațiile de reconstituire istorică: Asociația Culturală Tomis (Constanța), Geto-Dacii Sudcarpatici (Pitești) și Legiunea IIII Scythica (Dobrici, Bulgaria).

Evenimentul va demara vineri, 25 august, la ora 12.00, cu ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice, antrenamente militare cu public. La ora 17.30 va avea loc ceremonia de deschidere, urmată de reconstituirea luptei lui Spartacus cu romanii, de la Vezuviu (73 î. Chr.).

În ziua a doua, sâmbătă, 26 august, de la ora 10.00 vizitatorii vor putea participa din nou la atelierele de reconstituire istorică și demonstrațiile tactice. La ora 19.00 va avea loc o nouă reconstituire istorică — asediul cetății Genucla (28 î. Chr).

Ziua a treia, duminică, 27 august, va începe la ora 10:00, cu atelierele de reconstituire istorică, demonstrații tactice, antrenamente militare cu public. La ora 12:00 se va desfășura o nouă demonstrație militară — lupta tomitanilor cu goții (386 p. Chr.). La ora 15.00 va avea loc ceremonia de inchidere, după care se vor continua atelierele de reconstituire istorică.

Pe această cale, invităm reprezentanții presei la ceremonia de deschidere oficială a Festivalului Antic Tomis, ce va avea loc vineri 25 august, ora 17.30, la locația festivalului — Parcul Carol (Termele Romane).

Informații suplimentare despre Festivalul Antic Tomis și galerii foto sunt disponibile pe paginile: https://www.facebook.com/Festivalul-Antic-Tomis-370703033128367/ https://www.facebook.com/events/1522785814450518/

Parteneri ai Festivalului Antic Tomis:

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Cercetașii Marini, Iowemed Medical Center, Ferma Stoian, Crama Darie, Dobrogea Grup, Tomis Sound Production, X-Printing.

Parteneri media:

TV Neptun, Radio Constanța, Radio Vacanța, Constanta News, Atac de Constanța, Mesager de Constanța, Info Travel Romania, Lumea Presei, PovestiDeCalatorie.ro, Mangalia News, Dunărea TV, Ediția de Sud, OvidiuOprea.ro, Urban Constanta Media, CristinaJoy.ro.

Let's spread the love!

Learn How To Be #1 on Google Results