Comunicat de presă – AGERPRES – AGERPRES

Documentarul video 'Tărâmul dintre ape' și ARHIVA FOTOGRAFICĂ AGERPRES

la Vama Sub Lumini de Oscar

AGERPRES este pentru al treilea an consecutiv partener media al festivalului internațional de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar, care are loc în perioada 18-27 august, în Vama Veche.

Astfel, participanții din cadrul VSLO, dar și publicul din stațiunea de la malul mării au urmărit, în seara de vineri, 25 august, documentarul Agenției Naționale de Presă, 'Tărâmul dintre ape', proiectat în aer liber. Filmul documentar prezintă Delta Dunării prin intermediul poveștilor de viață ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci, pentru care fâșia aceasta de pământ este unicul loc numit 'acasă'. La finalul filmului, realizatorul Marilena Gheorghiță a răspuns întrebărilor adresate de cei prezenți și a adăugat faptul că 'Tărâmul dintre ape' este o cale 'de a descoperi Delta Dunării altfel, nu doar turistic, ci așa cum este ea, minunată, chiar dacă viața nu este deloc ușoară acolo'.

De asemenea, tot în cadrul VSLO, o parte dintre imaginile din ARHIVA FOTOGRAFICĂ AGERPRES vor rula sâmbătă, 26 august, pentru publicul iubitor de fotografie. Prin intermediul acestora, cei prezenți vor avea ocazia să descopere o parte din istoria României, momente unice și memorabile din viața cultural-artistică, economică, politică și sportivă a țării, dar și marile transformări și evenimente ce au avut loc de-a lungul timpului.

În ediția a VIII-a a VSLO au loc diverse cursuri de fotografie, precum: fotografie de stradă, 4x4 mud photography, fotografie conceptuală sau fotografie de teatru. Dintre lectorii prezenți anul acesta la VSLO, nume recunoscute pe plan național, dar și la nivel internațional, îi amintim pe: Vali Bărbulescu, Vlad Eftenie, Nicolae Coșniceru, Cătălin Săvulescu, Michail Moscholios (Grecia), Olav Urdahl (Norvegia), Chris Suspect (SUA). De asemenea, se organizează cursuri gratuite de film, teatru, pictură și modelaj tradițional.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Despre 'Vama sub lumini de Oscar'

'Vama sub lumini de Oscar' înseamnă opt ediții în care iubitorii artelor vizuale moderne au fost provocați să învețe și să experimenteze cele mai noi, mai complexe și mai profesioniste tehnici în domeniu. Începută în 2010, povestea festivalului este 'scrisă' an de an în miile de imagini și cadre realizate de către pasionații de fotografie și film la Vama Veche. În prezent, festivalul 'Vama sub lumini de Oscar' este cel mai mare festival de arte vizuale din România și adună an de an sute de pasionați de arte vizuale atât din țară, cât și din străinătate.

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source