Comunicat de presă – Administrația Rezervației Biosferei Delta … – AGERPRES

De Ziua Dunării 'Fii activ pentru o Dunăre mai curată!'

Ziua Dunării 2017

Pe 29 iunie, cele 14 țări din bazinul Dunării celebrează unul dintre cele mai mari sisteme fluviale ale Europei, împreună cu oamenii și viața sălbatică care depind de acesta. Evenimente au loc pe întregul cuprins al bazinului Dunării în perioada rămasă până la Ziua Dunării.

Implicați-vă activ pentru o Dunăre mai curată!

Ziua Dunării 2017 este o sărbătoare a râurilor mai curate și mai sigure, urmare a 23 de ani de cooperare internațională (Convenția privind Protecția Fluviului Dunărea a fost semnată la 29 iunie 1994, la Sofia, Bulgaria). Festivaluri pe malul Dunării, întâlniri publice sau recreative, activități educaționale, evenimentele vor aduce un omagiu apelor Dunării, oamenilor ce trăiesc pe malurile lor și realizărilor notabile ale acestora. Evenimentele ne întăresc 'solidaritatea dunăreană' pentru că, dincolo de diferitele culturi și istorii, avem o dorință și o responsabilitate comună de a ne proteja această resursă prețioasă.

Modul în care oamenii utilizează, se bucură și cooperează cu aceste râuri poate fi influențat în mod direct de evenimentele din Ziua Dunării 2017. Alăturați-vă și ajutați la luarea unor decizii corecte privitor la apele fluviului de care depindem cu toții.

Verificați paginile de evenimente din iunie 2017 pentru a afla ce se întâmplă în țara noastră și pe plan internațional. Puteți încerca Jocul de Aventură Dunăreană (http://www.danubeadventure.org/#/) de pe pagina http://www.danubeday.org/ pentru propria provocare dunăreană.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării va organiza activități educative pentru a marca acest eveniment, prin intermediul Centrelor de informare și vizitare și în parteneriat cu școlile Gimnaziale din Chilia Veche, Crișan și cu Liceul Teoretic 'Jean Bart' din Sulina.

În Tulcea se va organiza o acțiune în parteneriat cu Asociația Euro Tulcea, elevi și cadre didactice de la școlile din municipiu, ce se va desfășura în Parcul Personalităților în data de 29 iunie, începând cu ora 1700 .

Este o sărbătoare a Dunării de lângă tine, de lângă noi! Fii activ pentru o Dunăre mai curată!

Mai multe informații pe: www.icpdr.org/main/danube-basin/romania

AGERPRES nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri sau pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

AGERPRES îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source