City break de 1 Decembrie. Unde îşi petrec românii minivacanţele … – Capital

Autor: | | 0Comentarii

Majoritatea românilor au ales destinaţii autohtone pentru a-şi petrece minivacanţa de 1 Decembrie, preferate fiind Valea Prahovei şi staţiunile balneare au precizat, conform Agerpres.

Bugetul mediu alocat pentru călătoriile în ţară a fost de 800 lei de persoană, în timp ce pentru minivacanţa în străinătate românii au alocat 320 euro de persoană.

"Cei mai mulţi români au ales să petreacă în ţară minivacanţa de 1 Decembrie, Valea Prahovei fiind destinaţia preferată. Nu vor fi ocolite nici staţiunile balneare din ţară şi Delta Dunării. Cele mai căutate destinaţii externe sunt, în acest an, capitalele europene. Destinaţii clasice de city break - Viena, Paris, Londra şi Praga, unde turiştii se pot bucura în această perioadă şi de târgurile de Crăciun. Le recomandăm destinaţii cu temperaturi blânde precum Cipru şi Malta sau, de ce nu, Tenerife", a precizat Cosmin Marinof, director naţional de vânzări la TUI Travel Center/Eurolines.

Tariful mediu pentru un city break de trei nopţi care include transport cu avionul şi cazare într-un hotel de 4 stele a fost de aproximativ 320 euro/persoană în timp ce pentru destinaţiile interne bugetul mediu alocat pentru minivacanţa de 1 decembrie a fost de 190 euro/persoană.

Cei care au avut posibilitatea să-şi aloce mai multe zile de concediu pentru această minivacanţă au optat pentru destinaţii mai îndepărtate, exotice, precum Thailanda sau Cuba.

"Consider că vacanţele tailor made (personalizate) sunt o alternativă bună deoarece turiştii noştri combină aceste patru zile libere cu încă patru de concediu şi câştigă o vacanţă exotică. Românii care au ales pachetele în destinaţii extra-europene pentru minivacanţa de 1 decembrie au optat pentru sejururi de 7 sau 9 nopţi la destinaţie şi fac parte din categoria turiştilor care nu mai pleacă de Revelion sau de Crăciun din ţară şi folosesc aceasta oportunitate, mai ales că preţurile acestor pachete sunt mai avantajoase decât de Revelion", a spus Sorin Stoica, CEO Eturia.

Printre destinaţiile cerute pentru începutul lunii decembrie se numără Maldive şi Mauritius (1.450 euro/persoană), Punta Cana şi Cuba (1.350 euro/persoană) sau chiar pachete în grup în India (1.290 euro/persoană). De asemenea, turiştii Eturia au ales şi Mexic, Cuba, Seychelles, Mauritius, Tanzania, Singapore şi Thailanda.

"Turiştii care aleg călătoriile în minivacanţa de 1 decembrie au vârste cuprinse între 35-50 ani. Există clienţi pentru fiecare destinaţie şi pentru fiecare pachet. Locurile pentru vacanţele asociate acestei perioade au fost vândute cu două luni înainte", spune Sorin Stoica.

Vânzări mari au fost şi pentru staţiunea Băile Felix, la hoteluri de 3 şi 5 stele cu SPA propriu, pachete de 3-4 nopţi, cu preţuri între 600-800 de lei.

"Cele mai bine vândute pachete sunt, pentru noi, în Ungaria (băi termale), unde un sejur scurt (3 nopţi) costă aproximativ 200 de euro/persoană. Un real succes a avut programul de Thailanda, o combinaţie Bangkok şi Phuket, de la 1.495 euro/persoană", a spus Lucia Morariu, general manager Eximtur.

Alte zone de interes major au fost Sinaia şi Buşteni, cu vânzări record pentru această perioadă.

Pagina 1 din 2

Let's spread the love!


Learn How To Be #1 on Google Results


Source